Nationaldagsfirande på Golfängarna

Det var en strålande nationaldag med flödande sol och mycket folk som besökte firandet på Golfängarna i vår grannkommun Sundbyberg. Nätverket Rädda Råstasjön var på plats med banderoll och flygblad om det planerade naturreservatet vid Råstasjön.

Jens Holm, riksdagsledamot och miljö- och klimatpolitisk talesperson för Vänsterpartiet, fick en pratstund med Linda Bell från nätverket Rädda Råstasjön och tillika nyvald ordförande i Naturskyddsföreningen i Solna-Sundbyberg. Kanske pratade de naturreservat, något som är ett aktuellt ämne i både Solna och Sundbyberg just nu.

Lokala politiker från Sundbyberg var på plats på Golfängarna. Liberalerna vill skapa ett naturreservat vid Golfängarna och Lötsjön, men däremot ingår inte området kring Madenbäcken – som har betydligt högre naturvärden – i denna plan. Det här blev det en hel del diskussioner om.

I Solna planeras som bekant ett naturreservat vid Råstasjön, men nätverket Rädda Råstasjön menar att det finns väsentliga brister i förslaget, se tidigare inlägg. Bland annat detta pratade Eva och Elsie om med förbipasserande denna fantastiska junidag.

Foto: Maria Thiessen