Föredrag och vandring vid Madenbäcken

Lördagen den 23 maj höll Nätverket Rädda Råstasjön en aktivitet med föredrag och vandring vid Madenbäcken, tänkt som en fortbildning för oss i nätverket och övriga med intresse av ämnet.

IMG_5277

Magnus Enquist från zoologen på Stockholms universitet inledde med ett föredrag om urbana naturmiljöer. Därefter gick vi i samlad tropp ner till Madenbäcken, som rinner genom naturområdet mellan Sjövägen och Ursviksvägen i Sundbyberg, för en rundvandring.

IMG_5290

Olika vädertyper, såväl regn som hagel och solsken drabbade oss under vandringen. Magnus Enquist berättade om sina visioner för området, hur man skulle kunna restaurera Madenbäcken, rensa upp bland skräp och göra det till en miljö attraktiv för besökare.

IMG_5313

Madenbäcken är Råstasjöns viktigaste vattentillflöde, området är också spridningskorridor för djur och växter mellan Råstasjön och Järvafältet. De två områdena kompletterar varandra när det gäller växt- och djurarter samt olika biotoper. För att långsiktigt säkerställa Madenbäcken och Råstasjön behöver området vid Madenbäcken restaureras på ett varsamt sätt och att man gör ett området till naturreservat.

Foto: Maria Thiessen

2 tankar kring ”Föredrag och vandring vid Madenbäcken

  1. Solnabo

    Tack Magnus, Maria, Nätverket och alla ni andra för ert stora engagemang för
    Råstasjön med omnejd. Kampen går vidare!

  2. Ingela Runsten

    Synd att jag inte hade möjlighet att närvara! Verkar som om alla haft en trevlig
    och lärorik samvaro.Många fina bilder att titta på.//Ingela

Kommentarer är stängda.