Folkpartiet – partiet som vände 180 grader?

För drygt två år sedan gick FP i Solna ut med ett ”uttalande” om Råsta- och Lötsjön på sin blogg. Undertecknare var de högsta partiföreträdarna från både Solna och Sundbyberg.

FP menade att det var nödvändigt med ytterligare byggnation vid sjön, men att man samtidigt skulle kompensera medborgarna med en rad positiva åtgärder:

”Vi vill därför att området runt Råstasjön och Lötsjön i Sundbyberg bildar ett sammanhängande kommunalt naturreservat. Kommunerna svarar då för skötsel enligt en plan, och upprättar föreskrifter. Sjövägen, som idag skär genom grönområdet, bör stängas av för biltrafik. Strandskyddet måste respekteras så att ingen bebyggelse sker närmare än 100 meter från stranden.”

”Därför kräver vi att Råstasjön i Solna bevaras som ett naturområde och att strandskyddet respekteras, att Råstasjön och Lötsjön i Sundbyberg bildar ett sammanhängande kommunalt naturreservat, samt att Sjövägen stängs av för biltrafik!”

Hur har då Folkpartiet agerat konkret under dessa två år?  pinocchio

Jo: Folkpartiet röstade 2014 för byggnation inom strandskyddat område. Inga konkreta steg mot ett naturreservat har tagits 2013-2015. Folkpartiet rev upp beslutet om att Sjövägen skulle stängas för allmän trafik på Tekniska nämndens möte 13 oktober 2015.

Vad gör man inte för att få röster.

Folkpartiets utfästelse finns här.

Frösundaliberalen förtydligar Folkpartiets utfästelse här.

4 tankar kring ”Folkpartiet – partiet som vände 180 grader?

 1. Börje Häggkvist

  Jag börjar tröttna på Solna rejält och funderar på flytt, vallöften bryts och grönområden försvinner jag funderar på Bromma närmare Ålsten, Judarn reservatet där det är vackert och någorlunda natur. Jag uppmanar alla att inte rösta på dessa betongpartier.

  1. Huvudstabo

   Börje! Förstår helt din frustration över att vallöften bryts och att Solna numera vill bygga bort de flesta grönområden. Att sedan Solna skryter med att de har en tredjedel grönområden men Solna talar tyst om att
   dessa områden har Solna ingen makt över att bygga på. Tur är väl det!
   Är själv född och uppvuxen i Solna men numera känner jag knappt egen Solna.
   Vore på sin plats om någon från Folkpartiet
   kunde lämna sin syn på de märkliga turerna och besluten kring Råstasjön och Sjövägen.

 2. Råsundabo

  Solna är en av de kommuner som har störst in- och utflyttning i landet. Vid varje val finns en stor andel nyinflyttade som inte har någon historik, och duperas att tro på löften om naturreservat, simhallar etc. Den aggressiva byggpolitiken (som förstör våra kvarvarande grönområden) tjänar alltså fler än ett syfte.

 3. Uppvuxen i Råsunda

  Hur kan företrädarna för Folkpartiet i Solna vara så nöjda med vad de uträttar.
  Är det skygglappar som gäller eftersom de både sviker väljarna och inte lyssnar på vad Solnaborna vill! Bra inlägg från Råsundabo du satt verkligen huvudet på spiken när du skriver att de i valet duperade nyinflyttade invånare som inte har någon historia i Solna att lova ett naturreservat,simhall m.m.
  Jag skulle till och med vilja kallade det ohederliga löften! Att Solna stad
  tillämpar en aggressiv byggpolitik är någonting som mer och mer märks. Det finns ett stort missnöje bland invånarna i Solna om hur staden styrs numera. Ännu så länge blundar många i stadshuset för detta faktum. Det infekterade bråket kring Råstasjön är nu så upptrappat att det till och med fått prövningstillstånd i Mark och Miljööverdomstolen. Ingen reaktion från alliansen men de borde vara pressade i frågan kan man tycka!

Kommentarer är stängda.