Naturmorgon om Råstasjön på lördag morgon

3643380_2048_1152

För de morgontidiga sänds på lördag klockan 6.10 radioprogrammet Naturmorgon i P1. Bland annat möter vi vattenrallen, gråhägrarna och naturfotografen Jonathan Stenvall vid Råstasjön strax norr om Stockholms city.

För mer information, se Sveriges Radios hemsida. Programmet kommer även att kunna lyssnas på i efterhand för de som hellre vill ta sovmorgon.

Foto: Jonathan Stenvall

5 tankar kring ”Naturmorgon om Råstasjön på lördag morgon

 1. Naturvän i Solna

  Ett fantastiskt reportage! Tack Sveriges Radio Naturmorgon för att ni lyfter fram Råstasjöns unika naturvärden. Hoppas domarna i Mark- och Miljööverdomstolen slår på P1 imorgon bitti.

  1. Huvudatabo

   Hoppas också att Mark och Miljööverdomstolens domare slår på radio!
   Ett tips till Pehr Granfalk och hans anhängare. Slå på radion ni också
   någon gång borde ni vakna upp och komma till insikt om att Råstasjön är unik!

 2. Infödd Solnabo

  Lyssande på programmet som var mycket bra! Roligt att det finns en ny generation i den unge Jonathan Stevall som förstår värdet av att Råstasjön är en unik djur och fågelsjö. Synd att de styrande i Solna inte förstår värdet av att lämna Råstasjön orörd till nuvarande och kommande generationer. Man kan undra vad de styrande vill uppnå med att bygga till varje pris! Men som vi tidigare sagt det är pengarna som styr! Solna fick ju senaste en stor motgång när det inte blir någon tunnelbana till Hagalund! Förhoppningsvis kanske de kan sätta sig in hur det känns för oss som med näbbar och klor kämpar för att Rädda Råstasjön!

 3. Louise Bergwall

  Härligt att slå på radion denna morgon och i Naturmorgon få höra om ”vår sjö”. Nu har det blivit en riksangelägenhet. Mycket bra.

  1. Uppvuxen i Råsunda

   Borde vara besvärande för de styrande i Solna stad med den positiva uppmärksamhet som visas Pärlan Råstasjön allt som oftast! Positivt för
   vår unika lilla sjö att den därmed har blivit en riksangelägenhet!

Kommentarer är stängda.