Solna vilseleder regeringen för att få bygga vid Råstasjön

Det skulle vara intressant om Solna stad kunde presentera vad som egentligen gäller angående bostäder vid Råstasjön. Saken är högst aktuell eftersom Mark- och miljööverdomstolen väntas avgöra frågan om byggnation av lägenheter på Råstasjöns nordöstra strand inom en nära framtid.

Samtidigt har det just kommit till vår kännedom att Solnas stadsdirektör i sin kommunikation till regeringskansliet kring den sk Stockholmsförhandlingen har farit med osanning.

Solnas viktigaste argument för byggnation vid Råstasjön är att man för att få till tunnelbanans gula linje lovat tusen lägenheter inom det sk influensområdet till Arenastaden (se 20151102 – Brev fr Granfalk till MÖD och 20151208 – Pehr Granfalks andra brev till MÖD från kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk). I ett brev som Solna Stad skickade in 21 jan 2016 upprepar man att flera hundra lägenheter vid Råstasjön krävs för att nå upp till målet 1000, och i listan tar man också upp att 160 lägenheter ska byggas i influensområdet vid det närliggande Ballongberget.

Men, vid byggnadsnämndens möte i början av februari finns plötsligt en färdig detaljplan med hela 450 lägenheter i Ballongberget. Ytterligare 300 lägenheter har dykt upp, vilket gör att argumenten för att bygga just vid Råstasjön är mycket försvagade. Vän av ordning kan fråga sig varför detta kommer upp först nu – och dessutom med en hel del underlag daterat sommaren 2015! Även lokaltidningen Vi i Solna har noterat detta.

Kan det vara som vi skrivit tidigare att man satt Råstasjön i pant?

DSC_7411_DxO

En sothöna som byggt en enrummare med sjöutsikt

3 tankar kring ”Solna vilseleder regeringen för att få bygga vid Råstasjön

 1. Naturvän i Solna

  Helt otroligt att Solna medvetet vilseleder regeringen – självklart kan inte en färdig detaljplan tas fram på fem dagar. Tack till er som grävt fram detta, ni gör ett mycket viktigt arbete i demokratins tjänst!

  1. Uppvuxen i Solna

   Naturvän i Solna! Instämmer med vad du skriver. Otroligt att fler av de styrande i Solna medvetet vilseleder regeringen. Jag tycker det här är ett solklart fall för uppdrag granskning. Att vilseleda regeringen är mycket allvarligt och det borde leda till någon form av påföljd!

 2. Huvudatabo

  Även jag tackar för att Nätverket Rädda,Råstasjön grävt fram uppgifter som inte är särskilt smickrande för de styrande i Solna. Hoppas att Vi i Solna också kommer att ta upp och skriva om att Solna vilseleder regeringen. Är Solna så desperata så det tar till metoder som ej är hederliga för att de ska få bygga vid
  Råstasjön!

Kommentarer är stängda.