Nu ökar vi trycket – Torgmöte lördag 18 januari

För ett år sedan lade Solna kommun fram ett förslag om att bygga 1800 lägenheter runt Råstasjön. Efter en stark opinion mot förslaget, som bland annat skulle innebära att stora delar av bebyggelsen skulle ske på strandskyddat område. Landstinget var en av de som kritiserade förslaget hårt. Förslaget drogs tillbaka för att omarbetas. Solnas PR-apparat som är större än vår basunerade ut att Råstasjön är räddad. Detta är inte sanning.

Nu under 2014 kommer det ett nytt byggförslag från kommunen, och ni som varit nere vid sjön har nog sett de förberedelser man har gjort, utan att begära tillstånd.

Vi måste naturligtvis skydda Råstasjön med sin känsliga, artrika miljö som är en lunga som många av oss använder. Det kan inte vara rätt att förstöra en unik natur för att bygga lägenheter, lika lite som det för fyrtio år sedan skulle varit rätt att såga ner almarna i Kungsträdgården för att bygga en T-banestation. Alla vet att det gick utmärkt att bygga den på annan plats, på samma sätt måste opinionen se till att Solna och PEAB bygger sina lägenheter på annan plats.

Du kommer väl till vårt torgmöte på lördag med samling 12.00 vid Korv-Ingvars staty vid Solna Centrum och räknar med att hålla på en timme. Vi ska visa att Solnabor vill behålla Råstasjön.

korv-ingvar