Solnas framtid ligger i dina händer – rösta med hjärtat #RäddaRåstasjön

Till dig som sitter i Solna Kommunfullmäktige.

Den 16 juni röstar kommunfullmäktige om Solnas framtid. Ska kommunen styras av hemliga avtal som bara ett fåtal har fått se, eller ska Solna vara till för invånarna?

Solna stad tycks ha gett mer eller mindre fria händer till exploatörerna vid Råstasjön. Ska en kommun verkligen låta sig styras av hemliga avtal som lämnar över kontrollen till byggbolagen, eller ska vi ha en långsiktig planering som i första hand siktar på att göra Solna bättre för invånarna?

Du är en av dem som kan göra skillnad och rösta efter din övertygelse om vad som är bäst för Solna. Är det verkligen att lita på några få som säger att de hemliga avtalen är bra? Eller vågar du tänka ett steg längre och ge våra efterkommande mer än sten och betong? Låt dem i stället få möjlighet att njuta av den mångfald som naturen erbjuder vid Råstasjön.

Med tanke på det massiva byggmotståndet i opinionen råder det väl ingen tvekan om att de som röstar ja på måndag kommer att få betala för det i höstens val? Det står nog ganska många mandat på spel i Solna just nu.

Därför ber vi dig att rösta nej till förslaget om att bygga 700 lägenheter, fler än vad som finns i Filmstaden idag, vid Råstasjön. Ett bygge som skulle genomföras inom det strandskyddade område som av Världsnaturfonden WWF har utsetts till Stockholms läns mest skyddsvärda naturplats.

Du har möjlighet att påverka Solnas historieskrivning. Rösta med ditt hjärta.

2 tankar kring ”Solnas framtid ligger i dina händer – rösta med hjärtat #RäddaRåstasjön

 1. Maria Thiessen

  Och rösta med hjärna och förnuft, vill jag tillägga. En person som är det minsta lilla påläst om konsekvenserna av ett bygge nära Råstasjön inser lätt att alla kloka argument talar för att man stoppar bygget.

  1. Ingela Runsten

   Nu har precis 19761 skrivit under namnlistan Rädda Råstasjön!
   Det är ju strålande att Pärlan Råstasjön har så många anhängare!
   Det bevisar var rätt WWF hade när de utsåg Råstasjön till en Pärla
   2013 i Stockholms län.
   Rösta med hjärna, hjärtat och förnuft! Vid det här laget kan väl ingen ha
   missat vilka konsekvenser det skulle bli om det byggdes vid Pärlan
   Råstasjön. En uppmaning ! Tänk till en extra gång!

Kommentarer är stängda.