Mysteriet med hjälpsamme Jacob

Redan i Solnanytt, den färgglada informationstidning från Solna stad, som kom i våra brevlådor i valveckan, dök han upp. Jacob alltså. Då, i september var han 38 och bodde enligt uppgift i Filmstaden. Mer än så vet vi inte om denne man. Jo, vi vet förstås att han är hjälpsamme Jacob – alltid redo att stötta den styrande borgerliga alliansen oavsett vad den företar sig. I valveckan kunde således Jacob 38 berätta att han tyckte att det nya förslaget om bygge vid Råstasjön (c a 700 lägenheter, förskola och parkeringshus, större än stadsdelen Filmstaden alltså – och till stor del på strandskyddat område!) var “en bra kompromiss”. Han var helt enkelt nöjd med de byggplaner som redan då över 20 000 solnabor protesterat emot.

Men han har varit med förut, denne Jacob. Den gången vill hjälpsamme Jacob berätta hur nöjd han är med beslutet om det planerade T-banebygget. “För mig som bor i Solna är det här beslutet en vinstlott” säger han på kommunens alltid lika positiva hemsida. (Samma hemsida som f ö inte kunde förmå sig att gratulera nätverket Rädda Råstasjön till utmärkelsen Årets Miljöhjälte, utan försökte få det till att WWF prisade själva Råstasjön. De har svårt att läsa innantill på kommunikationsavdelningen). Nu ser Jacob, denna gång alltså bara 37 och boende i Råsunda, fram emot att hans AIK-vänner kan ta sig till Friends arena “raka spåret från Odenplan”.

jacob

Vän av ordning kan förstås undra om Jacob finns men lutar åt att han – hjälpsam som han är, alltid ställer upp och ekar de åsikter som kommunikationsavdelningen i stadshuset gärna såg att alla Solnas innevånare gav uttryck för.

Det vill säga att allt Granfalk och co hittar på är lysande. Det skulle onekligen göra livet lättare för välavlönade textförfattare i stadshusets sold.

Ann Bell

En tanke kring ”Mysteriet med hjälpsamme Jacob

  1. Mycroft Holmes

    Det bor två personer i Filmstaden med namnet Jakob. Ingen av dem är 38 år. Totalt finns elva st. Jacob i lämplig ålder i Solna. Ingen av dem bor i Filmstaden.
    Det är nog mycket som talar för att den gode Jakob inte existerar i sinnevärlden.

Kommentarer är stängda.