Pelle Lidell – Råstasjön är en del av mitt liv

Mitt namn är Pelle Lidell. Född i Vasalund och bosatt i hjärtat av Gamla Råsunda – Stråket. Är en oerhört stolt Solnabo och har alltid varit som lyckligast i mina kvarter.

Sen barnsben har jag spenderat eoner av tid vid Råstasjön. En plats som kommit att bli en del av min själ, en del av min identitet. Där min pappa lärde mig att cykla, där han lärde mig en del om det unika fågelliv och fauna som Råstasjön har samt där min mamma ordnade familjepicknicks.

Under min uppväxt, där jag var en oerhört idrottsintresserad grabb i AIK spenderade jag ALLA försäsonger joggandes runt vackra Råstasjön. På vintern inför fotbollssäsongen och på sommaren inför hockeysäsongen. I dag joggar jag flera gånger i veckan runt Råstasjön och njuter stort av miljön och platsens vackra natur. Fåglarna, fotgängarna, motionärerna, pensionärerna, barnen och den härliga luften. Råstasjön har en sorts frihetsaura omkring sig. En unik oas mitt i staden. En plats där ALLA människor kostnadsfritt får uppleva Råstasjöns unika charm.

I mitt yrke som internationell musikförläggare har jag förmånen att få besök av branschkollegor från hela världen. Många gånger har jag bjudit dom på en härlig Råstasjöns-promenad. Jag överdriver inte när jag påstår att precis alla blivit lika hänförda av den skönhet som oasen Råstasjön bjuder på. Européer, engelsmän, amerikanare, australiensare, japaner och koreaner har alla uttryckt sin avund över att ha tillgång till en sådan vacker natur precis runt hörnet från Gamla Råsundas stadspuls. Detta är inget annat än unikt!

Hela min själ sörjer över byggplanerna vid Råstasjön. Det går bortom mitt förstånd! Tanken att offra en sådan vacker plats för kommers är för mig helt obegripligt. Det finns inget i detta som känns genomtänkt. Jag protesterar å det starkaste över byggplanerna och kräver samtidigt att Solnas regerande kommunalpolitiker tänker om…och framförallt tänker rätt!

Solna den 30/10 2014

Pelle Lidellpelle_lidell

European A&R Executive

Universal Music Publishing Ltd

Universal Music Publishing Group

 

 

 

2 tankar kring ”Pelle Lidell – Råstasjön är en del av mitt liv

 1. Ingela Runsten

  Pelle! Jätte bra skrivit. Jag delar din uppfattning till fullo om att Råstasjön
  måste bevarar och att Solnas politiker måste tänka om och framförallt
  tänka rätt! Jag är född och uppvuxen mitt emot Filmstaden så till Råstasjön var det inte långt att ta sig. Där har jag tillbringat mycket tid både med familjen,
  kompisar och med skolan. Mina farföräldrar bodde precis vid Råstasjön
  med en underbar utsikt över sjön. Min mamma är född uppvuxen och bor fortfarande kvar i Solna. Hon uttrycker sig på följande sätt det är en ynkedom att politikerna i Solna klubbat igenom att det ska byggas vid Råstasjön.
  Jätte bra Pelle att du visar dina internationella branschkollegor den unika
  Råstasjön. Jag förstår att de blir hänförda! Råstasjön är internationellt känd
  för sina vattenrallare som visas på BBC.

  1. Pelle Lidell

   Tack för dina uppmuntrande rader, Ingela. Kampen fortsätter och jag försöker att mobilisera så många som möjligt att aktivt protestera mot detta huvudlösa förslag.

   MVh
   Pelle

Kommentarer är stängda.