Rasmus ”Raz” Lindvall sjunger ut om Råstasjön

Mitt namn är Rasmus ”Raz” Lindvall och jag är född och uppvuxen i Solna. Jag har alltid varit av den uppfattningen, att Solna som kommun lyckats hålla en bra balans mellan naturområden och tätbebyggelse. Jag tycker därför att byggplanerna i området runt Råstasjön känns som ett steg i fel riktning. Solna har genomgått och genomgår stora förändringar med större byggen, och min åsikt är att varje stadsdel behöver ”lungor”, vilket Råstasjön för närvarande utgör för Solna.

Jag tänker också tillbaka på min barndom, från att ha körts runt i barnvagn, till mina första löprundor, från skogsmulle till idrottsman, från tidstagningen runt Råstasjön av gympaläraren i Vasalundsskolan till de första trevande försöken till romantiska promenader med mina första
flickvänner.

Jag känner starkt att naturområdet runt Råstasjön är unikt och bävar inför det faktum att kommande generationer eventuellt inte kommer att få ta del av detta, och så småningom ha lika fina minnen som jag har om Råstasjön!

Jag hoppas att berörda beslutsfattare tar en funderare kring detta, helst under en promenad runt Råstasjön, och tänker igenom detta en gång till!

Rasmus Raz Lindvall

https://www.youtube.com/watch?v=IJo5Bye7nFg

 

Rasmus_Lindvall

En tanke kring ”Rasmus ”Raz” Lindvall sjunger ut om Råstasjön

 1. Ingela Runsten

  Rasmus! Är också född och uppvuxen i Solna. Bra inlägg du skrivit om utvecklingen i Solna och att det behövs lungor i varje stadsdel. Något många
  kommuner planerar in när de ska bygga nytt idag.
  Råstasjön behöver bevaras som den är i dagsläget så att även kommande generationer ska få möjlighet att uppleva denna unika fågelsjön i storstaden.
  Ekebysjöns naturreservat i Danderyd blev till 2008 tack vare den mängd av ovanliga arter av sjöfåglar som valt sjön som boplats.
  Ingen har väl kunnat undgå att även Solna Stad vill göra Råstasjön till naturreservat. Men I Solna Stad har man först klubbat igenom byggnation
  vid Råstasjön efter det vill man göra naturreservat av det som blir kvar.
  Henrik Persson och Nätverket Rädda Råstasjön kämpar på för för något
  de verkligen brinner för nämligen Pärlan Råstasjön!

  http://www.danderyd.se/Uppleva–gora/Parker/Ekebysjon/

Kommentarer är stängda.