Expert: Husen byggs på explosiv mark

Lokaltidningen Vi i Solna har en stor artikel om den planerade byggnationen vid Råstasjön.

”En rapport från ett statligt institut varnar för att gaser från deponin vid 800 planerade bostäder intill Råstasjön kan orsaka en explosion. Oppositionen för fram mot kritik mot att man inte informerats om expertomdömet: – Det hela är mycket märkligt, ingenstans har jag sett någon uppgift om rapporten, säger Arne Öberg, gruppledare för (S) i Solna.”

Läs det initierade reportaget genom att klicka på bilden nedan, det är på sidan fyra. Notera då ni läser vad Solnas innevånare säger. Här är det riktiga personer till skillnad från officiella publikationer från Solna som alltid har med Jacob 38, favoriten då Solna kommun ska hitta en person som ska uttala sig……..

viisolna_first_page

 

3 tankar kring ”Expert: Husen byggs på explosiv mark

 1. Uppvuxen i Råsunda

  Mörkningarna fortsätter när det gäller det planerade byggandet vid Råstasjön.
  Märkligt att inte oppositionen känt till expertrapporten. Bra att Arne Öberg lyfter den frågan. Bra om det blir ordning och reda i Solna stad när det gäller inkomna dokument! Ännu märkligare är att inte byggnadsnämndens ordförande fick redan på dess existens förrän förra veckan. Eftersom alliansen som klubbade igenom beslutet om byggande hela tiden vetat om den gamla deponin hade det väl varit på sin plats att först göra en grundlig undersökning av experter med spetskompetens och vänta på den rapporten. För övrigt har det inte varit någon hemlighet att denna deponi existerar. Hade Solna stad frågat äldre personer som är infödda solnabor hade man tidigare fått kännedom om att deponin är hälsovådlig. Minns själv när jag växte upp att min farfar som arbetade en hel del inom politiken i Solna talade om den i termen hälsovådlig.

  För några år sedan har en Kommun nära Solna tagit hjälp av
  en 90 plussare som mindes vad som kastats på soptippen på 30-talet. Hon hade passerat gamla soptippen på 30 talet på väg till skolan. Kommunen var mycket tacksamma för den informationen den gamla damen tillförde kartläggningen av den gamla deponin.

 2. Lars-Ove Inläggsförfattare

  Tack för synpunkterna. Men det som är ännu konstigare då det gäller ordförande i byggnadsnämnden är att han i ABC-reportage i förra veckan kände till handlingen. Men en vecka senare har han inte sett den.

 3. Uppvuxen i Råsunda

  Svar till Lars-Ove!
  När man hörde uttalande nedan i ABC från stadsbyggnadsnämndens ordförande lät det som om han redan kände till handlingen! Konstigt
  att han inte själv var uppdaterat vid denna tidpunkt! Mycket som är märkligt
  när det gäller hanteringen kring Råstasjön! Det är ingen nyhet!

  – Jag tycker att det blir en märklig diskussion. Vi kan ju inte berätta för dem varje gång det kommer in nytt material. De måste hålla sig ajour med flödet på samma sätt som vi gör, säger Torsten Svenonius.

Kommentarer är stängda.