Fågelvandringar med Gigi Sahlstrand

På onsdag 15 april börjar vårens fågelvandringar runt sjön. Datum; 15/4, 29/4, 13/5, 20/5, 3/6. Klockan 11-13 (20/5 är det kl 18.30). Samling på parkeringen som tillhör Solna tenniscenter, Sjövägen. Ligger vid Råstasjöns nordvästra hörn. Pris 60 kr. Ett samarbete med Studiefrämjande och Stockholms Ornitologerna. Mer info www.gigisahlstrand.se.

cigi_walk_the_birds

Gigi beskriver sig själv så här:

Sommaren 2012 lämnade jag ett bra och tryggt jobb i IT branschen för satsa på min hobby, fågelskådning – det roligaste som finns! Det är nog ett av de modigaste och bästa beslut jag tagit i mitt liv :-)! Det finns få professionella fågelskådare i Sverige och jag är  den enda kvinnan. Bland annat för mitt engagemang att stötta nybörjare att komma igång med fågelskådning, främst kvinnliga skådare, fick jag SOF:s fina utmärkelse ”Silvertärnan” år 2010. I februari 2009 tog jag initiativet starta det kvinnliga nationella nätverket Rapphönan som har bidraget till många nya skådare och fått stor publicitet i media, www.rapphonan.se. Det prestigefulla ”Rosenbergpriset” fick författarkollegan Eva Stenvång-Lindqvist och jag år 2012 för boken ”Börja skåda fågel”.

Nu jobbar jag heltid med fågelskådning och leder och guidar grupper, har kurser, studiecirklar, föreläser &  föredragshållare, är återförsäljare av kikare och vissa tillbehör  samt har ett samarbete med Swarovski optik och Gunnar Olsson Foto. Är en populär reseledare i Avifauna med både resor inom och utanför Sverige.  Jag är även föreningsaktiv och  sitter i flera styrelser bl a  som vice ordförande i Stockholms Ornitologiska Förening (StOF), ledamot i Mälaröarnas Ornitologiska Förening (MOF) och i Club300 samt i SOF:s Fågelintressekommitté.