Andreas Carlgren vill Rädda Råstasjöns grönområde

andreas_carlgrenI helgen var Nätverket Rädda Råstasjön som vanligt på plats för att informera om hotet mot vårt unika natur- och rekreationsområde. Många som kom förbi hade frågor om Mark- och miljödomstolens dom, och hade funderingar om hur vi nu kan gå vidare.

Även fast vi samlat in namn i över två år, så kommer det hela tiden nya personer som vill stödja vår sak.

Speciellt glada blir vi då någon som verkligen är insatt i ämnet kommer förbi och pratar, samt skriver under vår protestlista.

Andreas Carlgren är en sådan person. Som kunnig och engagerad centerpartistisk miljöminister gjorde han mycket för att skydda miljön. Andreas är idag bland annat vice ordförande i Stockholm Environment Institute. Nätverket Rädda Råstasjön uppskattar den före detta ministerns stöd, och hoppas att hans tidigare partivänner och övriga allianspolitker i Solna lyssnar på hans kloka ord:

Jag tycker vi ska bevara våra grönområden, vatten och sjöar! Solna är den kommun där mitt barnbarn växer upp, och det är klart jag vill göra min röst hörd, när jag ser hur vår generation är på väg göra slut på de grönområdena som vi borde lämna över till dem som kommer efter oss.                   

DSC_9192_DxO

5 tankar kring ”Andreas Carlgren vill Rädda Råstasjöns grönområde

 1. Huvudstabo

  Bra att en sådan känd person som fd.miljöministern Andreas Carlgren vill vara med och stödja kampen för att Rädda Råstasjön. Detta var verkligen en mycket positiv sak så här i sommartid. Bra även inför överklagandet att Råstasjön uppmärksammas på detta positiva sätt!

 2. Ingela Runsten

  Positivt för Råstasjön och alla som vill
  bevara Råstasjön att fd. miljöministern
  Andreas Carlgren skrivit under namnlistan.
  Han är ett starkt och välkänt namn sedan länge i hela Sverige. Bra att han vill göra sin röst hörd i Solna Stad där hans barnbarn
  kommer växa upp.

 3. Åke

  Jag hoppas att centern i Solna med Magnus Persson i spetsen läser och begrundar vad den fd miljöministern säger. Detta parti som i valrörelsen hävdade att de var det gröna alliansalternativet i Solna, men som i handling inte gjort en enda sak för att leva upp till detta. Vilket svek!

 4. Pingback: Domar om bostäderna och byggbodarna vid Råstasjön |

Kommentarer är stängda.