Kampen går vidare i Mark- och miljööverdomstolen

Ett mycket glädjande besked! Naturskyddsföreningen i Solna-Sundyberg, Naturskyddsföreningen i Stockholms län, Världsnaturfonden (WWF) samt Hyresgästföreningen i Solna har fått prövningstillstånd i Mark- och miljööverdomstolen. Det betyder att domstolen kommer nu fatta ett nytt beslut i ärendet och kan till och med ändra Mark- och miljödomstolens dom och upphäva detaljplanen som skulle förstöra en viktig av Solnas mest uppskattade och mest besökta naturområden. Tyvärr så avvisade domstolen alla enskilda boendenas talan.

Häger vid Råstasjön. Foto: Johan Lind

Nu inleds några turer i domstolen med skriftväxling mellan parterna. Vi förväntar oss en slutgiltig dom om några månader. Här kan du läser vårt överklagande till Mark- och miljööverdomstolen.

Lokaltidningen Mitt i Solna har redan skrivit om det faktum att domstolen tar upp överklagandet.

Tack till alla som hjälpte till att komma dit! Nu ska vi äntligen vinna och rädda Solnas gröna pärla!

4 tankar kring ”Kampen går vidare i Mark- och miljööverdomstolen

 1. Huvudstabo

  Vad roligt att det gått vägen så här långt! Eftersom det är svårt att få prövningstillstånd i Mark och Miljööverdomstolen beror det på att det framkommit så många argument för Råstasjön som man inte kan ignorera dessa.
  Vilket bra arbete Nätverket Rädda Råstasjön gjort för att komma så här långt.
  Läste i media idag att Pehr Granfalk svarat fåordigt när det gäller prövningstillståndet. Det var inte länge sedan han uttalade sig om att det tagna beslutet att bygga var helt rätt!!! Än finns det hopp för Pärlan Råstasjön.

 2. Ingela Runsten

  Ett bra och glädjande besked att kampen om Råstasjön går vidare i Mark och Miljööverdomstolen. Viktigt att en högre instans gör en neutral bedömning om Råstasjöns framtid. Är helt övertygad om att de som tog beslutet i stadshuset om att bygga vid sjön inte förstod vidden av det beslutet. Vet många solnabor som i dag är glada över denna delseger.
  Alla som varit med om att vilja bevara Råstasjön har gjort ett jätte bra jobb.

 3. Solnabo

  Kan inte se att Solna stads hemsida är uppdaterad med att Mark och miljödomstolen beviljat prövningstillstånd när det gäller byggandet vid Råstasjön. Viktigt att den informationen når ut till invånarna. Är det någon som hört något uttalande från byggnadsnämndens
  ordförande i frågan?

Kommentarer är stängda.