SVT nyheter om att domstolen tar upp bygget vid Råstasjön

Ingen borde ha missat att Mark- och MIljööverdomstolen har beslutat att ta upp den planerade byggnationen vid Råstasjön till behandling. Det är ovanligt att de tar upp fall, man kan jämföra med att det är få fall som kommer upp i Högsta Domstolen.

SVT toppade med nyheten redan samma dag domstolens beslut tillkännagavs, och har du missat att se det, så finns den här.

Det är förvånade med vilken tystnad som Solna har bevärdigat denna nyhet med, och vad vi förstår tycker Solnas informationsavdelning att det inte är en nyhet värd att berätta för oss medborgare. Det var annat ljud i skällan då länsstyrelsen sagt ja, då basunerades det ut direkt på Solnas sida.

4 tankar kring ”SVT nyheter om att domstolen tar upp bygget vid Råstasjön

 1. Solnabo

  Inte märkligt att det råder tysnad i detta känsliga och mer än infekterade ärende kring hur byggplanerna vid Råstasjön hanterats av Solna stad.Finns mycket som brustit där och då är det lättast och bekvämast att vara tyst. Men i längden håller inte det förhållningssättet. Det är ju suveränt att media tycker att prövningstillståndet är av allmänt intresse. Finns så mycket prestige bland alliansen när det gäller Råstasjön

 2. Gammal Råsundabo

  Vad ska staden med en kommunikationsavdelning till om denna inte förmår (får?) föra ut viktiga nyheter? Striden kring byggplanerna vid Råstasjön har pågått i flera år, engagerat tiotusentals solnabor och satt avtryck i politiken. Moderaterna, de sanna byggivrarna, gick som bekant bakåt i förra höstens val medan Miljöpartiet, som i likhet med Vänsterpartiet konsekvent motsatt sig byggen på strandskyddat område, gick fram. Allt detta vet förmodligen de som sägs syssla med kommunikation. Varför tiger de då om den smått sensationella nyheten att Mark och Miljööverdomstolen beviljat prövningstillstånd? Kanske gör de bara som strutsen, gömmer sig och hoppas att ingen märker att de borrat sina skallar i sanden. Men tystnad är också talande!

  1. Uppvuxen i Råsunda

   Gammal Råsundabo!
   Instämmer till fullo med allt du skriver.
   Din analys av hur Solna stad och politiken
   i Solna agerar när det gäller alla turer kring
   Råstasjön är riktigt bra.
   Uttrycket tystnaden är talande är också bra i sammanhanget.
   Miljöpartiet i Solna har lagt in informationen om prövningstillståndet
   på sin hemsida.

 3. Huvudstabo

  Svea hovrätt uppdaterade sin hemsida med att lägga in prövningstillståndet
  som avser Råstasjön på sin startsida under UPPMÄRKSAMMADE mål. Beklagligt att det fortfarande råder tystnad i maktens korridorer i Solna stadshus. Finns flera som i vanliga fall är väldigt vältaliga i dessa korridorer.

  http://www.markochmiljooverdomstolen.se

Kommentarer är stängda.