Viktig seger vunnen men mycket arbete återstår

Vi har vunnit en stor seger i och med Mark och Miljööverdomstolens beslut att upphäva detaljplanen för Arenastaden, men mycket arbete återstår. Nu måste vi sätta press på Solna stad att ett kommunalt naturreservat inrättas och att området i det nordvästra hörnet återställs i ursprungligt skick. Under torsdagskvällen hade nätverket Rädda Råstasjön ett möte för att diskutera strategier för det fortsatta arbetet.

IMG_8881

I mer än tre års tid har ett antal eldsjälar i nätverket bidragit med sina olika kompetenser för att arbeta fram detta fantastiska resultat som vi nu gläds så mycket åt. Under mötet uppmärksammades dock två medlemmar särskilt mycket. I ur och skur har de stått vid Råstasjön, under såväl sommar som vinter, i såväl regn och kyla som stekande sol, för att oförtrutligt samla in namnunderskrifter. Antalet närmade sig till slut 25000 underskrifter! Eva och Elsie fick en välförtjänt uppvaktning med blombuketter och vi passade på att hylla deras enträgna arbete under några säsonger.

IMG_8887

Nu på söndag mellan 12 och 14 står Eva och Elsie igen på den vanliga platsen, vid sydvästra hörnet av Råstasjön. Kom gärna förbi och hälsa, diskutera domslutet och hur vi arbetar vidare, och om du kan vara till hjälp i det fortsatta arbetet med att bevara vår vackra sjö!

Foto: Maria Thiessen