Kommunfullmäktige i kväll – Naturreservat

På kvällens fullmäktige, börjar 18:30, kommer det ställas en fråga om det utlovade naturreservatet. Kommer det ett förslag innan sommaren?

Ni kommer kanske ihåg att i juni 2014 beslutade ett enigt fullmäktige att ge förvaltningen i uppdrag att komma med ett förslag om reservat.

Nätverket började i går söndag med att återigen kommunicera våra krav på naturreservat runt Råstasjön. Som vanligt fanns vi vid det sydvästra hörnet.

Lyssna på fullmäktige här: Solna.se Websändning

IMG_0484 (2)

Hasse, Eva och Elsie informerar om Nätverkets förslag till naturreservat

4 tankar kring ”Kommunfullmäktige i kväll – Naturreservat

 1. Huvudstabo

  Hörde att Herr Granfalk inte kunde lova något kring naturreservatet förrän till hösten. Detta svar var förväntat. Det som är prio för honom och hans gäng är att bygga så mycket som möjligt till varje pris. Vet många Solnabor som är trötta på alla dessa byggen och byggkranar i Solna.

 2. Oroad

  Ja, vi närmar oss två år när det gäller förutsättningsutredningen om naturreservatet. Sbg har ju genomfört sin första utredning om Lötsjön/Golfängarna. I den framgår att Sbg:s försök till samtal med Solna avvisades då Solna ville invänta ett avgörande om byggplanerna vid Råstasjön innan man satte igång. Nu är den frågan i alla fall avgjord!

  Annars vill jag gärna uppmärksamma att allt som föreslås i FÖP för Solna stationsområde och som inte handlar om byggnation av hus och bilväginfrastruktur ännu lyser med sin frånvaro. FÖP:en antogs av fullmäktige den 29 oktober 2007, vilket nu är nära ett decennium sedan. Så frågan är om ens Solnas barn och unga kommer att kunna uppleva de satsningar på gång- och cykeltrafik samt natur- och parkmiljöer som utlovas i styrdokumenten.

 3. Gammal Råsundabo

  Tyvärr får nog barn och unga vänta länge än på: lekparker, fotbollsplaner och omklädningsrum, cykelbanor och simhall. Tur att grannkommunen bryr sig om sina barn! Vid Lötsjön finns en fotbollsplan och Sundbybergs simhall är jättefin – dessutom billigare än den unkna och fallfärdiga i Vasalund. Det verkar faktiskt som om Sundbybergs skattebetalare får något för sina skattekronor. Vad får vi? Bidrag till cykelbanor som räcker till ca 2 km (!) förskolegårdar som byggs igen, trafik som skär sönder staden för gångtrafikanter och cyklister och en BOTTENPLACERING på listan som rankar god miljö. Ja, Solna ligger, trots sitt relativa välstånd, på plats 284 av landets 290 kommuner. Det kallar jag uselt. I denna ”rika” kommun är således de boende fattiga på god miljö och satsning på barn och unga. Lärarlönerna är skamligt låga. Har vi råd med en borgerlig allians som inte investerar i sina invånare utan bara skryter med hur företagsvänlig kommunen är?

  1. Uppvuxen i Råsunda

   Solna stad kommer att bli ännu fattigare när det gäller grönområden!
   Bygga till varje pris är Pehr Granfalk och alliansens måtto! Är glad att
   Mark och Miljööverdomstolen satte ner foten när det gällde Råstasjön! Men att det skulle behövas ett domstolsbeslut för att få stopp på bygget innanför
   strandskyddet.! Tänk vilka dyra advokatkostnader som betalats för att
   alliansen till varje pris skulle få sin vilja igenom. Inga direkta stjärnadvokater Solna stad anlitade! Man kan återigen ställa sig frågan varför vägledde inte kommunjuristen Solna stad i ärendet! Eller kan det helt enkelt vara så att hon
   inte besitter tillräckliga kunskaper när det gäller strandskydd!
   En riktigt Glad Påsk till er alla som kämpat så tappert och lyckades rädda Råstasjön!

Kommentarer är stängda.