Världsnaturfonden skriver till Solna om naturreservatet

I förra veckan hände något mycket ovanligt – den internationellt ledande naturvårdsorganisationen WWF engagerade sig återigen i en lokal fråga. De tog direktkontakt med politikerna i Kommunstyrelsen i Solna och vi hoppas att de får gehör.

WWF har sedan tidigare lyft fram att Råstasjön är en unik svensk pärla. Kombinationen av ett älskat rekreationsområde i en växande storstad och en spännande naturmiljö med en mångfald av växter, fåglar, groddjur och fladdermöss gör Råstasjön till en ovanlig och skyddsvärd plats.

Nu utgår vi att Solnas styrande lyssnar på expertisen i WWF och utvidgar gränserna för naturreservatet.

Politiker i Solna – Ang naturreservat Råstasjön
Världsnaturfonden WWF har tagit del av Naturskyddsföreningen Solna-Sundbybergs förslag till naturreservat vid Råstasjön. Vi finner att detta förslag med avgränsningar, skötsel, förslag på anordningar och skyddsanspråk är bra.

Världsnaturfonden WWF är en global organisation som verkar mest globalt. I Sverige har vi bl a utsett Svenska Pärlor som exempel på unik och värdefull natur. Råstasjön är en sådan utsedd pärla som Solna stad har all anledning att vara stolt över. En grön oas i en snabbt urbaniserad omgivning där tillväxten är hög. Ett Central Park i miniatyr.

Vi utgår från att Solnas politiker tar väl hand om denna unika plats, helst enligt Naturskyddsföreningens förslag.

Med vänlig hälsning,
Peter Westman
naturvårdschef Världsnaturfonden Sverige

2 tankar kring ”Världsnaturfonden skriver till Solna om naturreservatet

 1. Född och uppvuxen i Råsunda

  Glädjande att WWF återigen engagerar sig
  i Råstasjön men beklagligt att Granfalk och hans gäng fortfarande efter alla turer kring sjön inte förstår vilken unik sjö Råstasjön är. Eller är det så att Granfalk och hans gäng känner sig överkörda av att Mark och miljööverdomstolen upphävde detaljplanen i Arenastaden! Verkar som om Granfalk nu vill visa att det är han och hans gäng som bestämmer över Råstasjöns framtid! Tror att det återigen kommer bli en långdragen och infekterad fråga kring allt som rör Råstasjön.

 2. Infödd Solnabo

  Hoppas att tidningen Vi i Solna kommer skriva om att WWF tagit direktkontakt med
  med Kommunstyrelsen!
  Bra om den informationen kommer ut till så många solnabor som möjligt.

Kommentarer är stängda.