Ska Råstasjöns naturreservat offras för ingenting?

Brunnsviken är kraftigt övergödd och åtgärder måste till för att förbättra vattenkvalitén, vilket även finns reglerat i ett direktiv från EU. Men är verkligen alla medel tillåtna för att uppnå en bättre kvalitet på Brunnsviken, även sådana åtgärder som bara ser ut att vara bra, men som inte kommer göra någon skillnad?

Är det rimligt att bygga en stor dagvattendamm för många miljoner av Solnas skattepengar för att i bästa fall rena 0,2% av det som årligen tillförs Brunnsviken? Förra året fick Solna en offert på arbetet. Den slutade på 7,3 miljoner, plus eventuella tillägg. Om vi räknar med att det blir det normala tillägget för byggen så kommer slutsumman snarare bli närmare 8,5 miljoner. Av detta kommer Solna få bidrag från staten med 1,6 miljoner. Vi Solnabor ska med andra ord betala 7 miljoner för något som innebär att några av de största pilarna runt Råstasjön tas ned, och det byggs en damm på vår stora gräsmatta. En damm som för det mesta kommer vara ett illaluktande dike.

Det är svårt att förstå logiken i det som Solna vill göra nu, det är svårt att förstå hur MP kan stå bakom detta, ett parti som hela vägen kämpat för att rädda Råstasjön. Varför sviker de nu?

Om detta är det vassa reservatet som Pehr Granfalk talade om på invigningen av naturreservatet för snart två år sedan, då vill vi inte ha något vasst reservat.

Klicka på bilden och läs den bistra sanningen om dagvattendammen vid Råstasjön, speciellt om du sitter i Tekniska Nämnden och ska vara med och fatta beslut på torsdag om att gå ut i en ny upphandling för att bygga dammen.

Låt oss slippa en onödig damm, lägg pengarna på något som gör skillnad för oss som bor i Solna i stället.

2 tankar kring ”Ska Råstasjöns naturreservat offras för ingenting?

  1. Kenth Lundblad

    Som vanligt ett totalt igenomtänkt beslut, lika ”smart” som cykelvägen över Skytteholmsfältet.

Kommentarer är stängda.