Olof funderar på varför Solna vill förstöra Råstasjön #räddaråstasjön

Solna och Sundbyberg är bland de absolut minsta kommunerna i Sverige. Solna och Sundbyberg är de i särklass mest tätbefolkade av Stockholms kranskommuner.

Ändå byggs och planeras byggande i kollosal/katastrofal omfattning. Inte ens ett naturaområde med särskilt skyddsvärde lämnas ifred. Man åsidosätter kommuninnevånarnas boendemiljö och hälsa. Man måste då fråga sig vilkas ärende man går.

blakulla1

Det planeras minst 600 lägenheter vid Råstasjön. De som tycker att det är en lämplig omfattning bör ställa sig på Råsundavägen vid Solna station och betrakta Blåkulla. Tre till 4 av dessa enorma kolosser till hus som vardera är mer än 100 meter långa motsvarar drygt 600 lägenheter Ger en bra vision av vilken katastrof byggnationerna skulle innebära.

Olof E / Råsunda

3 tankar kring ”Olof funderar på varför Solna vill förstöra Råstasjön #räddaråstasjön

 1. Linda

  Bra att Olof lyfter fram att 600 lägenheter är en omfattande bebyggelse – detta i tillägg till de bostäder som redan är beslutade om och som nu byggs framför arenan och i området kring/ovanpå köpcentrat. En annan jämförelse är att hela Gamla filmstaden-området består av 560 lägenheter.

 2. Ingela Runsten

  Olof !
  En bra reflektion kring varför Solna Stad vill förstöra Råstasjön.
  Det är en fråga som de folkvalda politikerna i Solna bäst kan svara på!
  Ett nytt Blåkulla vid Råstasjön är ingen attraktiv tanke! Passar helt enkelt inte in
  i den befintliga miljön kring Råstasjön.
  Nu är det snart 18000 namnunderskrifter! Helt otroligt!

 3. Elisabeth Frändberg

  Mycket bra skrivet. Vad jag tror mig veta tänker man bygga längs hela Solnavägen. Ulriksdal är inte färdigt inte heller Frösunda. Bilia är väl också påtänkt. I Svenska Dagbladet härom dagen fanns en krönika av Elisabeth Andersson om vilka byggplaner som kommer till stånd. Enligt henne är det byggbolagen som själva bestämmer vilka projekt som ska startas. Kommunen verkar bara låtsas som dom har nån inverkan, men det är bolagen som bestämmer. Man tycker att en kommun som värnar om sina invånare skulle kunna sätta ner foten och säga ” detta är vår fina sjö och den ska bevaras ”

Kommentarer är stängda.