Det här med att lura oss medborgare #RäddaRåstasjön

Ni känner nog alla till att Byggnadsnämnden kommer ta upp detaljplanen för att bygga 600-700 lägenheter vid Råstasjön, och merparten av det på strandskyddat område. Som vi redovisat tidigare verkar Alliansen inte ta intryck av vare sig den starka opinionen mot allt bygge som Rädda Råstasjöns namninsamling ger vid handen, inte heller de 550 yttranden som inkommit runt förslaget.

Alliansen gör också sitt bästa för att spela bort korten totalt. I början av veckan var det först en rapport i en tidning följt av ett indignerat öppet brev från Alliansen starka ledare Pehr (m) och Anders (fp).

De menade i sitt brev att Sossarna skulle lägga alla kort på bordet och förklara hur de spelat i smyg för att tjäna minst 10 miljoner på en tomt vid sjön som ägdes av Råstahems Folketshusförening. Naturligtvis lät det allvarligt, smyga med detta. MEN det visar sig efter lite kontroll av verkligheten att Solna kommun äger 80% av föreningen som gjorde transaktionen, och att Kommunstyrelsen varit informerad om i och med sin ägarandel och det finns registrerat redan 21 maj 2013 av kommunen.

Att inte våra ledande politiker kan hålla reda på fakta i denna enkla sak, hur ska vi då kunna lita på att de vet vad de gör när det gäller större saker, som tex det föreslagna bygget vid Råstasjön.

Är det så att det finns kopplingar och utfästelser som dessa två herrar eller deras föregångare eller medarbetare gjort som gör att man sitter i en rävsax och helt enkelt måste tillåta PEAB att förstöra vår natur. Sossarna visade sina papper, dags Alliansen gör det samma.

Nedan kan du läsa kallelsen från maj förra året som ger klart besked att föreningen ville göra denna transaktion. Att transaktionen gjorts för att göra det möjligt bygga på tomten är dock mycket beklagligt.

KS_2013_175 Kallelse till föreningsstämma

En tanke kring ”Det här med att lura oss medborgare #RäddaRåstasjön

 1. Uppvuxen i Råsunda

  Bra,sakligt och framförallt informativt skrivit kring det senaste konstigheterna.

  Vore en fördel om de folkvalda politikerna i Solna Stadshus lägger fram alla kort på bordet. Tänk om de kunde ha så mycket civilkurage. Det är viktigt att komma ihåg att det är kommuninvånarnas pengar de handskas med.

  Det är lätt att spendera andras pengar.

  Bra jobbat att ni fått tag i kallelsen till föreningsstämma.Tänk att de inblandade vetat om det hela så länge. När jag tänker på mötet i Solna stadshus den 2 april så är det beklagligt att de i panelen inte hade civilkurage nog att berätta om transaktionen.

  Men det verkar vara ett säkert gäng som kör sitt eget race och säkerligen
  känner sig säkra på att de bli kvar efter valet.

  Den 14 september får vi svaret på om solnaborna har fortsatt förtroende för de folkvalda politikerna!
  Det kommer säkerligen komma fram ännu fler konstighet kring allt som Solna stad planerar att göra. Vi får hoppas att länsstyrelsen kan sätta emot i alla fall delar av det Solna stad
  planerar!

Kommentarer är stängda.