Hur står det egentligen till med fortsatta förluster för Friends Arena? #RäddaRåstasjön

För en månad sedan basunerades det ut att nu är det slut med förluster i driften av Arenan som Solna måste vara med att betala för. Franska Lagardére skulle komma in som räddarna och ta över alla förluster. Men tänk, de verkar vara ett företag som vill tjäna pengar, så vad vi förstår går förhandlingarna väldigt trögt just nu.

Solnas nuvarande ledning har gett oss en Arenastad, där arenan går med stora underskott. Det finns avtal kors och tvärs som ingen vill redogöra för. Tänk vad enkelt det är när man investerar andras pengar. Som ni läst här så beskyllde man sossarna för att spela under täcket, när det visade sig att Alliansens ledare helt enkelt inte visste vad de pratade om. Hur i herrans namn kan någon tro att de vet vad de talar om när de ska bygga sönder Råstasjön?

Och nu vill Alliansen fortsätta på den inslagna linjen med att bygga på strandskyddat område vid Råstasjön. Vi väntar fortfarande på att pappren kommer på bordet som förklarar varför just dessa kvadratmeter ska bebyggas – när det finns gott om annan mark i Solna och andra ställen.

Varför vill Alliansen trycka in detta så snabbt innan valet – har de ingen tro på att de kommer vara kvar efter september? Det tyder på självinsikt, men varför lämna med så fadd smak?

Läs vad Dan Persson skriver om Arenan och dess affärer – vore det inte ide att reda upp detta först och inte åsamka Solna ännu mer kostnader, i såväl pengar som förstörd miljö.

Klicka på bilden nedan ock läs vad en insatt person säger. När du läser det, byt ut SvFF mot Solna – så blir det rätt.

dan_persson

3 tankar kring ”Hur står det egentligen till med fortsatta förluster för Friends Arena? #RäddaRåstasjön

 1. Uppvuxen i Råsunda

  Lars-Ove!
  Återigen mycket bra skrivet.Jag har ett förslag skicka över hela artikeln Vem klarar att ta hand om det? till sanna.rayman @svd.se.
  Hon skrev en artikel den 19 mars 2014 i SvD med rubriken Överaktiva spenderarbyxor i Solna. En otroligt bra och informativ artikel.
  Där står det hur mycket solnaborna officiellt har varit med och betalat till
  Friends Arenan. Även Solnanyheterna har skrivit om detta.
  Nu gäller det att på alla möjliga och omöjliga sätt få fram så mycket information som det bara går kring alla konstiga transaktioner.
  Hur skulle det gå om man som enskild person skulle överkonsumera
  varje månad! Svaret är ju givet det krävs ingen större tankeverksamhet för
  att komma fram till rätt svar!

 2. Lars-Ove Inläggsförfattare

  Tack för tipset, tror mig veta att hon redan har läst den….

  1. Uppvuxen i Råsunda

   Lars-Ove!
   Det är ju jätte bra om hon gjort det och att hon förhoppningsvis
   skriver några rader!
   Skicka in artikeln till Kommungranskarna@svt.se.
   Det är ju jätte bra om så många som möjligt får nys om artikeln.
   (Vet att Kommungranskarna har mycket information om Peab och
   tar gärna emot mer).

Kommentarer är stängda.