Solna kommun och Arenastaden visar sitt rätta ansikte #RäddaRåstasjön

Rödingarna i Ritorp är historia förknippad med Solna. Men då Alliansen vill bygga väg så är inget heligt.

Man ger ett tillfälligt bygglov för att flytta bort Rödingarna. Ett fult drag av Råsta Holding tillsammans med Solna Kommun. Det fanns ett överklagande över det ursrpungliga beslutet att flytta dem, då tycker betonggubbarna att det tar för lång tid – har inte tid att vänta – så då får de ett temporärt bygglov att flytta dem.

Är det idioti – eller är det idioti.

Det är dessa personer som i morgon ska fatta beslut om att bygga sönder Råstasjön – är de värdiga representanter för Solnas medborgare. Tror det inte.

Ni som beslutat detta, vad får ni i ersättning av PEAB, Råsta Utvecklingsbolag eller annan byggivrare? För ni kan inte göra detta på fakta.

Läs DNs rapport om övergreppet – klicka på bilden nedan. Och här finns en länk till domen från Mark- och Miljödomstolen där de förbjuder en flytt i väntan på länsstyrelsens utredning. Mystiken tätnar.

röding

 

 

3 tankar kring ”Solna kommun och Arenastaden visar sitt rätta ansikte #RäddaRåstasjön

 1. Uppvuxen i Råsunda

  Mer läsning och bilder på Rödingarna har Björn Bränngård lagt in på
  Bergshamrapartiets blogg. Björn Bränngård är inte glad på Solna stad.
  Synd att inte DN inte kunde nå Anders Ekengren för en kommentar!
  Men DN måste ha gjort bedömningen att det var viktigt att skriva om Rödingarna.Bra inför valet att solnaborna blir upplysta om vad som händer och sker i Solna kommun!

 2. Lars-Ove Inläggsförfattare

  Men du, varför tror du att Anders Ekegren inte kunden nås? Han är ju rädd för att ta konflikten. Man kan också undra vad han kan tjäna på att man våldtar Råstasjön – på samma sätt som man kan undra hur han har gett OK till att lämna upp ett tillfälligt bygglov bara för att en vd ”inte har tid att vänta”.

  Kom mangrant till Solna i morgon – blockera Stadshuset från fyra…..

  1. Uppvuxen i Råsunda

   Lars-Ove! Det har jag redan genomskådat. När länsstyrelsen stoppade flytten av Rödingarna och radion intervjuade honom sa han att det var med förvåning
   han mottagit länsstyrelsens beslut.
   När Solna Stad sedan stängde in pensionärerna i Ritorp är det en tjänsteman
   i kommunen som får uttala sig i media. Det hade väl varit lämpligare om det varit samma person som hållit i det hela tiden.
   Det kan så vara att Anders E.är rädd för att ta konflikter men inte tillräckligt rädd för att lämna Rödingarna och Råstasjön ifred.

Kommentarer är stängda.