Avtalet med Lagardère om driften av Friends Arena klart

Den 1 januari 2015 tar Lagardère Unlimited över driften av Friends Arena. Det offentliggjorde idag ägarna till Friends Arena; Svenska Fotbollförbundet, Peab, Fabege, Solna Stad och Jernhusen tillsammans med Lagardère Unlimited, som också tecknar ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsbolaget till Friends Arena, Arenabolaget i Solna. Detta låter alldeles utmärkt, eftersom 2014 kommer innebära ett underskott på bort mot 250 miljoner.

Frågan är bara vad avtalet kommer att kosta Solna, för inte tar Lagardère över ett avtal och förlorar pengar på det. Lite konstigt verkar det vara om hyran är satt som att arenan skulle kosta runt en miljard, den kostade ju tre att bygga.

Vi kan vidare konstatera att naturgräset kommer vara kvar, skönt att allt inte blir plast och betong.

Så nu hoppas vi att Solna kommun inser att det inte behöver byggas mer vid Råstasjön, utan att kommunen kan koncentrera sig på att utveckla Solnavägen tex.

Och vi väntar på vad Länsstyrelsen har att säga om Solnas planerade byggnation vid Råstasjön. Solnas kompletterande handlingar skulle ju lämnas senast i fredags till Länsstyrelsen, detta efter kommunen begärt anstånd med tre veckor att svara.

http://www.idrottensaffarer.se/blogg/dan-persson/2014/12/och-naturgraset-blir-kvar är adressen om du vill läsa Dan Perssons inlägg om detta, han brukar vara väl insatt.

nasturgras