Domen från MÖD står fast. Solna överklagar inte

Solna stad kommer inte att överklaga Mark- och miljööverdomstolens dom.

Idag meddelade den styrande alliansen i Solna via ett pressmeddelande att man inte tänker överklaga domen i mark- och miljööverdomstolen.

Nu kan Råstasjön få ett ordentligt tilltaget naturreservat.

I artikeln från Mitt i Solna vill Pehr Granfalk ha en tydlig avgränsning mellan Råstasjön och Arenastaden. ”Något måste hända där”, anser han.

Visst, och vi har sedan länge tydliga förslag till vad som bör hända där: Återställ och återplantera området i enlighet med de regler som gäller angående de tillfälliga dispenserna för vad man kallat ”ianspråktagen mark”.

Ta bort byggbodarna och resterna av betongstationsområdet – återställ området till det gröna trädbevuxna skick som det hade. Ta bort Nisses Stig och Sofies Slinga som anlagts utan tillstånd, och plantera grön växtlighet där. Med dessa enkla åtgärder uppnås en tydlig avgränsning mot Arenastaden och 22-våningshusen.

Mitt i Solna: http://mitti.se/staden-overklagar-inte-rastadomen/?tag=solna

DSC_7583_DxO

6 tankar kring ”Domen från MÖD står fast. Solna överklagar inte

 1. Birgitta Nordesjö

  Så skönt att veta att vi vid speciella Sthlmsbesök kommer kunna promenera som förut i området !

 2. Huvudstabo

  Fanns inget alternativ för Pehr Granfalk och alliansen än att ge upp tanken på
  att överklaga Mark och Miljööverdomstolens dom. De skulle aldrig vunnit om de överklagat räcker med hur mycket pengar de redan har lagt ut på advokatkostnade till ingen nytta. Mycket pengar som vi skattebetalare fått
  betala när det gäller Råstasjön. Vändplanen ej att förglömma! Det största
  misstaget Pehr Granfalk och alliansen gjorde var när de klubbade igenom
  detalplanen i arenastaden med ett bygge innanför strandskyddat område.
  Hur tänkte de????? Att de sedan stötte på ett sådant motstånd till bygget hade de aldrig någonsin trott! Pehr Granfalk verkar skakad över domen.

 3. Erik

  Noterar att en talande tystnad fortfarande råder på solna.se samt Solna stads FB-sida. Solnas kommunikationsavdelning har gjort värderingen att kungabebisen är viktigare än Råstasjöns öde. Tur att det finns andra informationskällor! Problemet är att stadens egna kanaler blir redundanta om de undanhåller medborgarna det som engagerar allra mest.

  1. Infödd Solnabo

   Erik! Vi är många som noterat att tystnad fortfarande råder från Solna stads sida när det gäller Mark och Miljööverdomstolens dom. Domen är ett stort nederlag för Solna och de styrande i staden. Det hade varit mer rakryggat att
   Informera solnaborna direkt. Medborgarna är inte att leka med vilket visat
   sig i de starka protesterna kring sjön. Håller helt med om att det är tur att det finns andra informationskällor än Solnas. Domen låg tom ute på Uppsala tingsrätts hemsida. Sedan ska vi inte glömma att målet gällande Arenastadens detaljplan fanns under uppmärksamma mål på Mark och Miljööverdomstolens hemsida.

Kommentarer är stängda.