2017 får SVT-publiken pippi på Råstasjön

I Det stora fågeläventyret ger sig sju tämligen fågel-ovana kändisar ut i allt från ödemark till storstad för att hitta och fotografera olika typer av fåglar med stigande svårighetsgrad. Kändisarna bildar par med varsin superornitolog och tillsammans gör de allt för att vinna utmaningarna. Paren bor i tält i ett basecamp som tillsammans naturen utgör programmets spelplatser.

Programledare är Martin Emtenäs som nog alla känner igen.

Naturligtvis är Råstasjön med som en av lokalerna. Gigi Sahlstrand som är experten och domaren var med och valde ut Råstasjön som en unik fågelsjö till programmet. En fågelsjö man kan nå med kommunala färdmedel.

gigi_fagel

Råstasjön levererar! Nu får Solnas kommunpolitiker se till att vi får ett naturreservat, det räcker inte att klippa gräset då SVT kommer på besök.

 

En tanke kring ”2017 får SVT-publiken pippi på Råstasjön

  1. Gammal Råsundabo

    Vad tror ni? Kanske sitter allianspolitikerna ( dvs hela det borgerliga fullmäktige som ville ödelägga Råstasjöns unika natur) och är glada att de åkte på pumpen. Råstasjön kan enkelt nås med T-bana till Näckrosen eller Solna centrum, med buss och med pendeltåg och är hem för över 50 fågelarter. Att sjön finns inom räckhåll för Storstockholms invånare gjorde den extra intressant för SVT. Vilken fin reklam för Solna!
    Det är inte fin PR vi kan tacka politikerna för. De gjorde allt för att tvinga fram ett jättebygge i Solnas mest älskade grönområde. Hade det inte varit för entusiasterna i nätverket Rädda Råstasjön, Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden, Hyresgästföreningen och tusentals Solnabor, så hade vi haft grävmaskiner och lastbilar vid strandkanten.
    Solnas allians skulle möjligen kunna reparera sitt dåliga miljörykte (plats 284 av 290 kommuner i miljöranking!) genom att i enlighet med det gamla beslutet stänga Sjövägen för trafik. Då skulle vi börja tro på löftet om ett naturreservat! Det är dags att de styrande börjar tänka rätt – och, viktigare än så – att de äntligen gör rätt.

Kommentarer är stängda.