Hur ser kopplingen mellan ord och handling ut för Liberalerna i Solna

Boende i Råsunda fick idag en broschyr från L (fd FP) – ett av partierna som ingår i den borgerliga allians som styrt Solna i snart 18 år. I en artikel på framsidan av pamfletten får vi veta att L i Solna och Sundbyberg ”vill att det inrättas ett naturreservat runt Råsta- och Lötsjön” – något som partiet enligt egen utsago ”driver på”. Dessutom vill man enligt nästa artikels rubrik stänga Sjövägen för trafik: ”helst skulle vi vilja riva upp asfalten på Sjövägen och göra den till en integrerad del av det framtida reservatet”.

En sak är ord och hur man uttrycker sig för att vinna röster i kommande val. Men hur har Liberalerna faktiskt agerat när det gäller Råstasjön och Sjövägen?
1) Samtliga medlemmar i L (då FP) röstade för den omfattande byggplan som hade ödelagt Råstasjöns naturvärden när behandlades i Solna kommunfullmäktige i juni 2014
2) Liberalerna (tillsammans med M, C och KD) rev aktivt upp det tidigare fattade beslutet om Sjövägens avstängning i Tekniska nämnden när frågan behandlades under hösten 2015

Rädda Råstasjön uppmanar än en gång Liberalerna och de andra allianspartierna i Solna att gå från ord till handling – än så länge har vi fått överflöd av det förstnämnda men inte sett minsta spår av det andra!

Som referens skrev vi om  detta redan för ett år sedan Folkpartiet vände 180 grader

l_ny_promise

 

4 tankar kring ”Hur ser kopplingen mellan ord och handling ut för Liberalerna i Solna

 1. Lydia H

  Men vad är det som pågår i Liberalerna? Hur många gånger ska de kunna säga en sak och göra en helt annan? Vad tar de Solnaborna för? Och tror de vi har minneskapacitet som guldfiskar? Vad betyder det att Liberalerna ”driver på”? Det har uppenbarligen ingen betydelse för hur de röstar i olika frågor.

  Om det nu ligger något i det som skrivs i det aktuella utskicket blir inga gladare än de många Solnabor som strider hårt för ett gemensamt naturreservat kring Råsta- och Lötsjön utan Sjövägen som biltrafikbarriär i mitten. Men vad sjutton ska man tro egentligen?

 2. Fredrik A

  Det måste vara ett antal högljudda villaägare som har påverkat politikerna så att Sjövägen förblir öppen. Jag kan förstå att alliansen har svårt att gå emot sina kärnväljare, men ska verkligen några få personers intresse av att komma ut på Enköpingsvägen lite snabbare med sina stora bilar få drabba alla oss motionärer och naturvänner?

 3. Gammal Råsundabo

  Solnas liberaler tycks ständigt tala med kluven tunga. De talar om naturvärden och rikt fågelliv, men är beredda att skövla och cementera. Nu, när Rädda Råstasjön i samarbete med Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden, fått Mark och Miljööverdomstolen att sätta stopp för bygget vid Råstasjön, vill Ekegren och co plötsligt göra sig till naturens vänner och räddare. Tyvärr. Det är för sent. Ni har tappat all trovärdighet.
  I juni 2014 traskade ni patrull efter byggivrarna; moderater, centerpartister och kristdemokrater. Detta trots att vi i brev till samtliga politiker i fullmäktige vädjade till er att skona Råstasjön, Solnabornas älskade grönområde. Ni svek de boende då. Varför skulle vi tro på er nu? Flygbladet är i sin fräckhet både pinsamt och löjeväckande.

 4. Uppvuxen i Råsunda

  Man slutar aldrig att förvåna sig när det gäller Ekegren och co. De är redan ute och fiskar röster inför kommande val. Men jag som infödd Solnabo sedan generationer kommer aldrig någonsin glömma detta
  svek när de röstade för bygget vid Råstasjön. Inga som helst kommentarer hördes från Ekegren när Mark och Miljööverdomstolen upphävde detaljplanen i Arenastaden. Texten i flygbladet är inte det minsta trovärdigt. Jag är så glad att nätverket Rädda Råstasjön fortfarande har kvar sin energi att bevaka och skriva om alla tokigheter som fortfarande drabbar Råstasjön.Bra jobbat och ett stort tack för allt ni gjort och gör för Råstasjön!

Kommentarer är stängda.