Måndag 18 december beslutas det om naturreservatet

Bergshamrapartiet tycks nu ha avgörandet kring Råstasjöns naturreservat i sin hand. Som lokalt parti har BEP flera gånger visat att de har stor kunskap och ett engagemang som sträcker sig långt utanför den egna stadsdelens gränser.

Med sin enträgna kamp för Rödingarna och Överjärva gård har BEP tidigare tagit strid för natur- kultur och rekreationsvärden. Råstasjön finns i alla Solnabors hjärtan och vi tror och hoppas att Bergshamrapartiet lyfter blicken, bortser från det politiska spelet och det låsta läget i fullmäktige och lägger sin viktiga röst på det förslag som bäst gynnar områdets framtid.

Vi är många som kommer att tacka er.

Foto Maria Thiessen

12 tankar kring ”Måndag 18 december beslutas det om naturreservatet

 1. Lena

  Hoppas verkligen att Bergshamra inser vilket historiskt beslut som de är med och fattar. Detta är troligen det sista naturreservatet som kommer kunna inrättas i Solna och därför är det viktigt att omfattningen blir så stor som möjlig! Även om oppositionens förslag inte är det mest optimala, så är den lösningen bättre än att det blir det minimala reservatet som alliansen föreslår.

 2. Lena

  Hoppas verkligen att Bergshamra inser vilket historiskt beslut som de är med och fattar. Detta är troligen det sista naturreservatet som kommer kunna inrättas i Solna och därför är det viktigt att omfattningen blir så stor som möjlig! Även om oppositionens förslag inte är det mest optimala, så är den lösningen bättre än att det blir det minimala reservatet som alliansen föreslå

 3. Peter

  Värnandet om vår närmiljö blir allt viktigare och tydligen inser våra styrande att vi solnabor vill ha mer än företag och betong, annars hade det väl inte uppstått ett dödläge i fullmäktige. Oppositionen inser marknadsvärdet inför valåret, gör BEP det?
  Jag hoppas verkligen det! Vi står inför ett vägskäl; skall mammons intressen få styra och riskera att inkräkta samt t.o.m förstöra detta sköra ekosystem eller skall vi en gång för alla sätta ned foten i Solna?

  1. Torsten Gyhlenius

   Hur ser Ni på ”Ödesbeslutet” 18 dec?
   Bergshamra svek oss ju! Vad blir koncekvenserna?

 4. Marie

  Kära politiker! Det beslut ni kommer att ta har stor påverkan på kommande generationer. Betänker man de globala målen inom ramen för Agenda 2030 (tex mål 15) finns det egentligen inget annat alternativ än att utöka reservatsgränserna enligt förslaget. Agenda 2030 är något som regeringen förväntar sig att alla kommuner ska bidra till.

 5. Charlotte Gamnis

  Jag stödjer förslaget att utöka naturreservatet då det utgör en trevlig lunchpromenad för oss som arbetar i området och det börjar bli för mkt bebyggelse i Solna så hoppas Bergshamra partiet också stödjer detta.

 6. Arne

  Att stödja förslaget till ett större naturreservat verkar vara självklart. Bland all betong och höghusbebyggelse i Solna är Råstasjön med omgivningar verkligen en oas och en unik naturupplevelse. Det är lätt att förstöra ett ekosystem genom att inkräkta på det, men svårt (omöjligt?) att bygga upp. Därför litar vi på att Bergshamrapartiet tar sitt ansvar och räddar det större alternativet till naturreservat åt oss.

  1. Född och uppvuxen i Råsunda

   Arne!
   Instämmer helt med dig om att det är självklart att stödja förslaget om ett större naturreservat! Kan inte vara rimligt att Pehr Granfalk och alliansen kan gå emot var Solnaborna vill!

   1. Född och uppvuxen i Råsunda

    Arne!
    Mitt i Solna skrev den 1 december i länken
    nedan att WWF ber kommunen att skydda Råstasjön. De skriver att de utgår ifrån Solnas politiker tar hand om denna unika plats. Egentligen en självklarhet som inte WWF skulle behöva påtala. Skulle vara intressant att höra hur Granfalk och alliansen bemött brevet!
    https://mitti.se/nyheter/kommunen-skydda-rastasjon/

 7. Am

  Grönytor behövs.
  För miljön och klimat.
  För boende och besökande.

  Redan har vi tillräckligt med hårdgjorda ytor.
  Miljön försämras och klimatet är på dekis.
  Vi människor behöver grön, ljus, luftig rekreation. Så motverkar vi depressioner, trasiga kroppar och sjukskrivningar.

Kommentarer är stängda.