Hägrarna är hungriga

På vintern är hägrarna som håller till vid sydvästra hörnet at Råstasjön tillsammans med vattenrallen i norr de stora kändisarna. Sedan ett antal år har hägrarna matats på Solnas bekostnad av fisk och personal från Skansen. Men nu har denna matning lyst med sin frånvaro, trots att isen ligger på sjön.

Efter påtryckningar meddelande Solna äntligen idag att de nu börjar med att mata med fisk. För det vore ju inte så bra om det ”skarpa” reservatet som ska inrättas befolkas av döda hägrar. Kampen är dock inte över ännu, vi måste säkerställa att skötselplanerna införs bra, och att vi kanske efter valet kan hoppas på en mer naturvänliga styrande i Solna.

Det är ju ganska högt vatten, så den lilla udde där matlådorna placeras ligger helt under vatten, men vi får lita på att det nu kommer att fungera. Ni som är frekventa flanörer i området kan väl hålla koll, och rapportera.

God Jul

Rädda Råstasjön

6 tankar kring ”Hägrarna är hungriga

  1. Lars-Ove Inläggsförfattare

   Får kolla med Solna i morgon. Tänkte inte på det då jag var förbi hägrarna. Var väl för en fyra år sedan båda motorerna gick sönder, och reservdelar kom långt ifrån. Då blev det motorsåg för att få upp vaken efter reparationen.

   Återkommer.

    1. Lars-Ove Inläggsförfattare

     Pratade med några i parkförvaltningen idag, och de har anmält propellrarna för över en månad sedan, men inget händer.

     1. -

      Undra hur svårt det ska vara. Det är väl bara ta en promenad ner till malmbergs på vägen ner till sjön, köpa en motor för några 100 lappar och gå och installera den. Det kan ju nån gubbe från kommunen göra på en fikarast (som det finns så många av i stan) liksom. Inte speciellt svårt. Kan ju inte ta mer än ett par timmar att fixa.

Kommentarer är stängda.