Ytterligare byggbodar intill Råstasjön

Under mellandagarna annonserade Solna stad diskret att man avser att bevilja PEAB ett tidsbegränsat bygglov för ytterligare bodar utöver det tiotal som redan står uppställda på Evenemangsgatan. Vi som engagerat oss för Råstasjön känner en oro för att detta är ännu ett steg mot att permanent bebygga platsen, något som alliansens raljanta uttalanden på Solna Kommunfullmäktige den 18 december också bekräftade. Det vi sett historiskt är att så kallat tidsbestämda bygglov gör att värdefull grönyta hårdgörs permanent, att naturmark som Solna och PEAB lovat återställa år efter år används som uppställningsyta och parkeringsplats och att utlovade insatser som trädplantering och dagvattenrening aldrig sker.

Naturskyddsföreningen Solna-Sundbybergs yttrande kring bygglovet finns att läsa här.

Solnas skiss, med bland annat träd efter Evenemangsgatan.

2 tankar kring ”Ytterligare byggbodar intill Råstasjön

 1. Född och uppvuxen i Råsunda

  Ännu ett bevis på att Pehr Granfalk och alliansen i Solna stad inte bryr sig om att vara rädda om den unika miljön kring Råstasjön. De lyssnade inte ens på uppmaningen WWFs
  brev när det gällde beslutet gällande naturreservatet vid Råstasjön.
  Ska bli intressant att se hur det går för Pehr Granfalk och alliansen i kommande val.
  Min mamma 90 plus som bott hela sitt liv i Solna kommer rösta på Solnapartiet!

 2. Solnapensionär

  Var finns nu den självutnämnde ”pappan” till reservatet och var finns övriga liberaler och centerpartister? Varje gång som Råstasjön står på agendan så sviker de. De säger sig vara för ett reservat men lyssnar aldrig på sakkunskapen, nu senast Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden , som i brev vädjat om ett vidgat reservat. I fullmäktige traskade den s k pappan samt hela det borgerliga gänget patrull bakom moderaterna. Kd, L och C saknar ryggrad. De vill bara sitta kvar vid köttgrytorna. I höstens val får Solnapartiet min röst.

Kommentarer är stängda.