Då var det vinter igen med snö och kyla

Som brukligt denna tid på året så kan det vara kallt, riktigt kallt vilket gör att isarna fryser. Denna december är inget undantag, isen ligger nu på Råstasjön och fåglarna har det tufft. Men Solna har noll framförhållning så det är kris nu.

Trots att vintern kommer varje år så har Solna i år återigen misslyckats med att få igång omrörarna så att vakar finns för fåglarna. Den stora mitt på sjön fungerar dock och stoppar effektivt eventuell skridskoåkning.

Vidare så har Solna inte fått dispens från Jordbruksverket om att mata hägrarna med fisk, kan det vara för att de ansökte den 17:e november? Det är dags att ta reservatet på allvar och sköta de få underhållsuppgifter som finns. Återställa den mark som legat i träda sedan Peab fick tillåtelse att använda strandskyddat område för sina byggbodar. Det är länge sedan de flyttades nu.

Så här skriver Fågelguidning, som frekvent använder Råstasjön för sina utomhusaktiviteter, om ett besök till Råstasjön i helgen – är det denna reklam som Solna vill förmedla?

Klicka på bilden för att komma till Fågelguidning

En tanke kring ”Då var det vinter igen med snö och kyla

Kommentarer är stängda.