Visst är det pokerspel om vår sjö #RäddaRåstasjön

På onsdag de 21 maj så ska Byggnadsnämnden i Solna ta upp ärendet om byggnation på strandskyddat område vid Råstasjön.

För ett år sedan lades ett fullkomligt barockt förslag från Alliansen om 1800 bostäder, vilket i princip hade ödelagt all natur runt sjön. Nu tycker de att 600-700 lägenheter är en bra överenskommelse, de har ju gått Rädda Råstasjön till mötes. Detta kan bara tolkas på ett sätt, man la den initiala ribban så högt för att ha något att spela med, då Alliansen antagligen hade räknad med protester.

Sundbybergs stad yttrar sig över planen och de är kritiska till att strandskyddet upphävs och lyfter fram området som ett ovärderligt natur och rekreationsområde med unikt djurliv och många rödlistade arter.

Men man spelar inte poker om vår Råstasjö, och försök inte flytta uppmärksamheten till en fastighetsaffär som ni varit medvetna om hela tiden.

Se nu till att fatta visa beslut på onsdag, lägg korten på bordet och tala om varför det är så ohyggligt viktigt att bygga på det där strandskyddade området. Vad har ni lovat PEAB och andra innan några som helst planer var klara? Vi som bor i Solna har rätt att få veta det!

pokerspel

2 tankar kring ”Visst är det pokerspel om vår sjö #RäddaRåstasjön

 1. Uppvuxen i Råsunda

  Lars-Ove! Återigen bra jobbat! Det är överhuvudtaget inte lämpligt att spela poker med solnabornas tillgångar både när det gäller pengar och mark!
  Det blir bara värre och värre med alla konstiga transaktioner som Solna
  Stads folkvalda politiker står bakom och beslutar. Man kan ju tycka att det går inte att slå dövörat till hur länge som helst som folkvald.
  I uppdrager som folkvald politiker ingår att lyssna på välja i detta fall solnaborna. Försvann lyssnandet i samband med byggandet av Friends Arenan!
  Om ni vill läsa mer om Peab och andra byggföretag läs vad Björn Bränngård
  i Bergshamrapartiet skrivit. Han är mycket och uppdaterar och kunnig.Hans har skrivit på namnlistan.

 2. Ingela Runsten

  Bra att Sundbybergs stad ser klart när de har yttrat sig om byggplanerna.
  Man skulle kunna säga att de stöder WWFs uppfattning om att Pärlan
  Råstasjön är ett av de mest skyddsvärda naturområdet i Sverige.
  I sin bedömning har WWFs bland annat utgått från ett områdes höga bevarandevärde och betydelse för naturupplevelser och behovet av skydd.
  Sverige har en fantastisk natur men tyvärr hotas många livsmiljöer och arter
  av politiska beslut som får katastrofala följer .

Kommentarer är stängda.