Råstasjön, Solna kommun och kreativ ”naturvårdspolitik” #RäddaRåstasjön

Som ni sett här i vår blogg håller våra kära politiker på att spela poker med Råstasjön och dess framtid. De hänvisar till ekologiska undersökningar, men man kan undra vilka direktiv de fick som utförde dem.

Johan Lind arbetar som docent i etologi vid Stockholms universitet där han forskar och undervisar om djurs och människors beteenden. Vi tror att han har på fötterna då han uttalar sig.

Läs hans inlägg i sin blogg om Solnas kreativa naturvårdspolitik här och när du läst det, fundera lite på om våra politiker verkligen vet vad de talar om. Om du håller med vad Johan skriver tycker vi du ska skriva under vår upprop om att Rädda Råstajön.

20130423-mihac

Det är på håret att mindre hackspett kan häcka i skogen längs med norra Råstasjöns strand. Tar man bort så mycket skog som de 600 bostäderna innebär försvinner den hotade mindre hackspetten och mängder med fladdermöss och andra fåglar. Människor kommer istället för skog promenera vid huskroppar. Efter förstörelsen, efter, ska man göra naturreservat. Kreativ politik?

En tanke kring ”Råstasjön, Solna kommun och kreativ ”naturvårdspolitik” #RäddaRåstasjön

  1. Ingela Runsten

    Återigen Lars-Ove har du hittat något som är av stort intresse. Ytterliga ett exempel på att kampen om Rädda Råstasjön följs.
    Är det inte lämpligt att skicka Johan Linds blogg inlägg direkt till länsstyrelsen
    så att de i lugn och ro kan läsa och begrunda!Det är väl bra om de får lite nyanserad information!
    Bra jobbat Lars-Ove!

Kommentarer är stängda.