Skyddad skrattmåskoloni, sanitär olägenhet enligt Solna kommun #RäddaRåstasjön

Familjen Svan på väg att simma ut i vattnet. Skrattmåskolonin i bakgrunden men ljudmässigt i förgrunden. På grund av denna ”störning” och av miljö- och hälsoskäl, vill politiska förespråkare för byggnation flytta skrattmåsarna till andra sidan sjön för att kunna bygga inom strandskyddet.svanfamilj_simma

Googla ”Perstorp skrattmås” för mer info om skrattmåsproblematik uppkommen genom dålig och ansvarslös planering, och här är en länk till en artikel.  Med fem 21-våningshus har man ”rundat av” arena-staden mer än tillräckligt. Riv förlust-arenan och bygg bostäder där istället. Att behålla arenan eller riva den innebär samma kostnad. Läs mer om det i riskanalysen från pwc daterad 110429. Läs också Miljöteknisk undersökning av deponigas från 2013-10-02.

Politiker i Solna, ställ dig vid sidan av ekonomi och politik ett tag och känn efter, alla har en magkänsla. Gå efter den, den talar om vad som är rätt och fel. PRÖVA PÅ ATT BLI DIN EGEN HJÄLTE OCH RÖSTA MOT VIDARE BYGGNATION VID VÅR FINA SJÖ OCH VÅR ÅTERSTÅENDE LEVANDE NATUR I SOLNA. Hör gärna av dig och berätta hur det känns. Jag och många andra kommer att försvara dig om partipiskan skulle vina efter kommunfullmäktige i juni.

Yvonne