Telefonorder, utan dokumentation

Vi skrev för ett par dagar sedan att Solna anlitade en juristfirma för att skriva Solnas inlaga till Mark- och Miljööverdomstolen (MÖD). Man gjorde det per telefon, utan att dokumentera något i stadens diarium. Nu har fakturan kommit, på exakt 190.000 kronor plus moms.

Så vad vi har nu är en beställning som gjorts per telefon, och en faktura som inte innehåller någon specifikation. Är det så här som skattepengarna ska användas?  Det är också förvånande att Solna accepterar 20 dagars betaltid.

Här kan du se fakturan, undrar hur revisorerna ska kunna revidera detta, utan beställning och ingen specifikation. Blir svårt avgöra om leveransen motsvarar beställningen. Solna är fantastiskt, gör inte mycket efter reglerna.

DSC_7583_DxO

Undrar vad svanen Frasse tycker om detta

3 tankar kring ”Telefonorder, utan dokumentation

 1. Solnabo

  Helt otroligt och oacceptabelt att Solna återigen utmärker sig genom att inte följer de spelregler som gäller! En kvart miljon är en stor summa pengar som invånarna ska betala för att Granfalk till varje pris vill bygga vid Råstasjön.
  Där går han emot invånarnas vilja. Att Solna behövde anlita en advokatfirma
  när Granfalk är så säker på sin sak. Att inte Solna stads jurist svarade på yttrandena till Mark och Miljööverdomstolen kan tyckas märkligt!
  Tack för att fakturan blev offentligt trots allt! Allt går inte bara att mörka!

 2. Naturvän i Solna

  En kvarts miljon hade betytt mycket om det hade lagts på naturvård vid Råstasjön. Men uppenbarligen prioriteras annat i Solna – inga kostnader är för höga när det gäller att mot medborgarnas vilja bygga inom strandskyddat område vid Råstasjön. Helt oacceptabelt ur skattebetalarperspektiv att Solna kommun inte följer gällande regelverk. Alla upphandlingar över 100 000 kronor ska dokumenteras noga med skriftliga underlag.

 3. Infödd Solnabo

  Ingenting förvånar än längre.De styrande bara kör på i vanlig ordning. Varför försöker Solna återigen mörka saker för oss Solnabor.Denna gång har Solna i hemlighet både ringt och besökt en advokatbyrå för skattebetalarnas pengar.
  Ordentlig dokumentation saknas i ärendet. Verkligen bra att fakturan har kommit fram i ljuset. Solnas hetaste önskan är att advokatfirman ska smida
  Ihop yttrande som ska blidka Mark och Miljööverdomstolen. En kvart miljon är mycket pengar för att anlita en advokatbyrå. Men Solna betalar vad som helst för att byggas bostäder vid Råstasjön tvärt emot vad vi Solnabor vill. Säkerligen har byggbolagen någon hållhake på Solna som är topphemlig!

Kommentarer är stängda.