Hur ska man kunna lita på Solna stad?

Hans Schweitz, aktiv i Nätverket Rädda Råstasjön, skriver:

I den information som Solna Stad skickat ut till sina invånare i form av Solnanytt mars 2015 så vilseleder man invånarna i samband med den översiktsplan för Solna som presenterades. De höghus som är under uppförande mellan arenan och Råstasjön har på kartan placerats felaktigt mellan arenan och järnvägen så att det nu ger uppfattningen att dessa höghus inte kommer att inkräkta på strandskyddat område. Staden beklagar detta men säger att det inte var avsiktligt!!!! Se nedan det svar jag fick (ärende nr 1503160451).

Hur ska man kunna lita på att Solna Stad vet vad de gör när de inte ens kan informera om detta på ett korrekt sätt!?

Hans Schweitz

”Ämne: *1503160451* Översiktsplan frågor

Hej Hans,

Tack för din fråga! Du har helt rätt i att höghusen intill Friends Arena är felaktigt inritade ut mot järnvägen i den illustrerade kartan som fanns med i senaste Solnanytt.

Detta är ett misstag och inget medvetet från stadens sida. Jag meddelar ansvariga på Byggnadsförvaltningen och tackar för att du uppmärksammat oss på detta.

Vänlig hälsning,

Andreas Evestedt
Solna stad”

solna_nytt

5 tankar kring ”Hur ska man kunna lita på Solna stad?

 1. Uppvuxen i Råsunda

  Tack Hans för att du var så uppmärksam! Ytterliga en felaktig och vilseledande information från Solna Stad! Att man inte kontrollerar en extra gång innan
  man låter kartan gå till tryck! Pinsamt!!!! Solna stad måste vara medvetna om att ämnet är infekterat! Sedan ska vi inte glömma att många som är med i Nätverket Rädda Råstasjön är högutbildade! Länstyrelsen beslut kommer som det flesta vet överklagas! Med all rätt! Herbert Henkel ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna överklagade länstyrelsen beslut som gällde strandskyddet vid Väsjön i Sollentuna. Regeringen ändrade länstyrelsen beslut!

 2. Uppvuxen i Råsunda

  Följande kommentar kan man idag läsa på Rädda Råstasjöns facebooksida:

  ”Sedan har man glömt att rita in Råsta Strandväg, och i stället gjort Sjövägen till en genomfartsgata. Sjövägen som det finns beslut på ska stängas av för biltrafik under året.”

  Snällt skrivet att man (Solna Stad) glömt att att rita in Råsta Strandväg m.m!
  Oacceptabelt att inte något helproffs läste igenom kartan innan den gick till tryck! Det är väl det minsta man kan förvänta sig av staden!

  1. Ann Bell

   Den som följde kommunfullmäktige på måndagskvällen vet att kommunalrådet Granfalk pinsamt nog försökte skämta bort denna kartblunder. Det var inte en karta, menade han, bara en skiss. Det är således synd om de solnabor som tar kommunen på allvar när den bjuder in till samråd om översiktsplaner eller annat. För kommunen önskar bara skämta i största allmänhet ”har vänt kartan upp och ner” eller vill inte alls tala om en karta, för det var ju bara en skiss. Överhuvudtaget var tonläget i fullmäktige från de styrande av ett trist slag, alls inte vad man kan och bör förvänta sig av de som vi kallar förtroendevalda.

 3. Uppvuxen i Råsunda

  Tack Ann för informationen! Inte ett dugg förvånad helt i linje med hur
  illa och vilseledande Solna Stad informerar sina kommuninvånare!
  Man kan tycka att man kan fodra mer av Granfalk än att han bara försöker skämta bort kartblundern. Det vore på sin plats att han istället rakryggad ber om ursäkt att det blev fel. Då skulle han bli mer trovärdig!
  Har även från annat håll hört att tonläget i kommunfullmäktige var trist!

Kommentarer är stängda.