I väntans tider

Nu väntar vi på Mark- och miljööverdomstolens avgörande. Kommer detaljplanen för bebyggelse vid Råstasjön att upphävas? I tre år har vi kämpat för att rädda vårt, allas, fina grönområde från att exploateras och förvandlas till en hårdgjord stadsdel. Nu vill vi så gärna att alla får den bästa av julklappar eller den finaste början på året man kan tänka sig. En räddad Råstasjö.

Rastaoktober1520
Kontrasten är stor mellan å ena sidan den lugna Råstasjön med sina lummiga stränder och rika fågelliv…

Läs blogginlägget om den omoderna gallerian. (Många hade gärna sett bostäder på den platsen.)
Signatur ”En av alla medlemmar i nätverket”

MoSnovember1502
…och å andra sidan jättegallerian några hundra meter bort

Länk till extern blogg:
Mall of Scandinavia – Mall of Storhetsvansinne

Foto: Maria Thiessen

En tanke kring ”I väntans tider

  1. Uppvuxen i Råsunda

    Bra skriven artikel av Caj Bond denna kvinna kom jag i kontakt med via mitt arbete i slutet på 70 talet. Hon var klok redan då. Tiden får utvisa hur det kommer gå för Mall of Skandinavian! Stötte på en fd.solnakille häromdagen men som flyttade till Duvbo för 30 år sedan.Han berättade att han besökt MOS för ett tag sedan. Han hade fått letat efter sin bil i nästan en timme i det gigantiska P-garaget.
    Han sa att det kommer dröja innan det blir ett återbesök i gallerian om det överhuvudtaget blir ett återbesök. Han var inte speciellt imponerad av storheten! Själv kommer jag att fortsätta handla i Solna centrum eftersom det är mer överskådligt än vad det är i MOS.

Kommentarer är stängda.