Vill verkligen folkpartiet #RäddaRåstasjön?

Folkpartiets Peter Edholm bloggar som Frösundaliberalen. Han är verksam i den lokala politiken och bor sedan ett par år på Ballongberget i Frösunda. Edholm har i sin blogg tagit på sig rollen som den som vill bevara Råstasjön, men som zoologen Johan Lind redan påpekat i sin egen blogg går det att sätta flera frågetecken kring det.

I sitt senaste blogginlägg tar Peter Edholm på nytt upp att det var kommunens tjänstemän som kom med förslaget att bygga sönder hela miljön runt Råstasjön. Men vem gav dem uppdraget? För det var väl politikerna som gjorde det? Inte är det så att våra tjänstemän arbetar utan styrning?

Att säga att 2013 var ett bra år för Råstasjön, är väl till stor del rätt, inget byggande har ju inletts.  Men det finns ett antal olagliga byggnationer, som skadat  naturen runt sjön och som vi rapporterat om tidigare här på bloggen. Att som Peter Edholm säga att det byggts en betongfabrik, så då kan vi bygga annat där, eller skövlat för parkeringsplatser, då är det fritt fram att bygga, klingar väldigt motsägelsefullt.

Att folkpartiet tar åt sig äran att byggvansinnet stoppades är väl magstarkt. Hade inte medborgarna ställt upp mangrant i protesterna mot byggnationen tror jag inte att Peter Edholm eller hans parti lagt två strån i kors för att rädda Råstasjön.

Om vi nu ska tro att folkpartiet verkligen vill rädda Råstasjön, då borde det gå i bräschen för att alla de hemliga avtal som finns för byggplaner runt Råstasjön offentliggörs. Det måste till mer från Peter Edholm än att komma till Nätverket Rädda Råstasjöns möten och propagera för utbyggnad, utan att ta till sig vad detta egentligen kommer att betyda, vi dödar en unik miljö och lämnar betong till våra efterkommande.

Lars-Ove