Kampen fortsätter #RäddaRåstasjön

Det gick inte hela vägen i gårdagens val. Trots att Alliansen minskade kraftigt och numera bara har 30 av 61 mandat är det inte säkert att byggnationen med 700 lägenheter på Råstasjöns östra strand kommer upp igen.

Men Rädda Råstasjön ger inte upp, vi fortsätter vår kamp för en skyddat Råstasjö utan ytterligare byggnationer.

Planerna är ju stoppade efter det att Länsstyrelsen inte tyckt att Solna hanterat strandskyddet på rätt sätt, och som om inte detta är nog finns det ett dryga 60-tal överklaganden från organisationer som Världsnaturfonden, Miljöföreningen samt privatpersoner som inser det felaktiga att bygga.

 

 

6 tankar kring ”Kampen fortsätter #RäddaRåstasjön

 1. Infödd Solnabo

  Intressant läsning på Bergshamrapartiets Facebooks sida!
  Senaste inlägg Marianne Damström Gereben skriver,
  Grattis till ett Fullmäktige mandat från oss i Folkpartiet Liberalerna i Solna!
  Björn Bränngårds svar och kommentar. Tack vi ses i fullmäktige!
  Se länk nedan.

  1. Maria Thiessen

   Det här blogginlägget har några år på nacken och moderate Henrik Kelfve är inte längre politiskt verksam i Solna. Däremot känner vi väl igen tongångarna från senare år. Han verkar sakna all kunskap om och känsla för Råstasjön. Bland annat nämner han kanadagässen, precis som att det är de enda fåglar som förekommer vid sjön. Jag gissar att han aldrig har gått runt sjön i sommarskymningen och hört näktergalens drillar, han har aldrig en vårvinterdag sett vattenrallen förnöjsamt strutta omkring i våtmarken eller sett ett trettiotal hägrar stolt lyfta mot skyn. Nej, han ser bara till det rent ekonomiska värdet.

 2. Ingela Runsten

  På Björnholms blogg står det redan om Råstasjön som naturreservat!
  Även vackra fågelbilder från Råstasjön på bloggen!
  Märks att Råstasjön fallit bloggarn i smaken! Han har bra smak!
  TORSDAG 23 OKTOBER 2008
  Upprop för Råstasjön
  Råstasjön i Solna har jag skrivit om tidigare. Här, nämligen. Visserligen ligger den inte i Stockholm, men i min stockholmsblogg lägger jag gladeligen rabarber på både det ena och det andra utanför kommungränsen som faller mig i smaken. Däribland Råstasjön, denna pärla på andra sidan stan (ur min synpunkt sett).
  Det har kommit ett upprop för att göra naturreservat av Råstasjön, detta med anledning av de stora byggplanerna i området. Gå gärna in där och skriv på om du tycker att frågan verkar viktig. Som reservat kanske området kan bevaras som ett paradis såväl för fåglar som söndagsvandrare.

  http://bjornholm.blogspot.se/2008/10/upprop-fr-rstasjn.html

Kommentarer är stängda.