Grönt är skönt

Då man läser mäklarannonser för bostäderna i Arenastaden nämns alltid den natursköna Råstasjön. Det måste ju betyda att vi innerst inne vill ha kvar denna pärla, som ett andningshål.

Att grönt är skönt blir ännu mer levande då man ser en annons från Fabege om att det krävs klimatsmarta lösningar. Visst ser bilden fin ut. Men den visar inte verkligheten utan allt det gröna är skapat i Photoshop. Varför då? Kanske för att Arenastaden där bilden är tagen inte har några gröna områden, bara betong och asfalt.

Dags se till att det lilla gröna runt Råstasjön får vara kvar, alla 100 strandskyddade meter.Fabege_Photoshop

3 tankar kring ”Grönt är skönt

 1. Louise Bergwall

  Ja, det är en vacker bild men absolut inte hur verkligheten ser ut och antagligen aldrig kommer att se ut. Vid mitt besök till MoS i veckan kan jag bara konstatera hur otroligt tätt det är mellan huskropparna, runt omkring MoS, och att något grönt skulle komma in däremellan är bara en mäklares våta dröm.

 2. Solnabo

  Ett önsketänkande att Arenastaden ska vara ett grönområde.Alldelles för trångt mellan husen.Flertalet vill att Råstasjön ska bevaras.Central Park omnäms som en oas i marknadsföringen. Solna stad framstår som en kommun som skryter om att de bygger gigantiska och mastodontbyggen.
  Bevara Råstasjön och den kan omskrivas som en oas i världsklass! Det vore något att vara stolt över!

 3. Huvudstabo

  Dags att alliansen öppnar upp öronen och lyssnar till att vi Solnabor är rädda om och vill ha kvar Råstasjön utan hus innanför strandskyddat område. Än är det inte för sent att lyssan till expertisen och erkänna att ert beslut inte var och är förankrat hos väljarna. Man kan ställa sig frågan vad tog demokratin vägen!
  Hörde av en äldre Solnabo följande Grabben Granfalk verkar mer än pressad!
  Stämmer säkerligen?

Kommentarer är stängda.