Vad kostar en promenad?

Vi har alla tagit oss runt Råstasjön, såväl gående som springande och cyklande. Vi kanske betalat några tior för att för en guidning  av någon kunnig som visat på alla fåglar som finns i och runt sjön.

När Solna stad gör en promenad – då gör man det med stil, framförallt om Mark- och Miljööverdomstolen är med på promenaden. Då är man ett halvdussin högre tjänstemän och två externa jurister.

Så vad kostar då en promenad? Jo 70.000 som ska betala juristerna, och till det kostnaden för våra tjänstemän. Oh fortfarande finns det inga beställningar registrerade, men fakturan kom som ska betalas på julafton. Vill du se den finns den här, och vill du läsa om den förra fakturan på en kvarts miljon så finns den här.DSC_0192_DxO

6 tankar kring ”Vad kostar en promenad?

 1. Gun Olsson

  Vad är detta? Kan det kosta så mycket?
  Mer specificering måste stå tycker jag.
  Det här borde revisorerna kolla.
  Man blir ju rädd!

  1. Lars-Ove Inläggsförfattare

   Gun, det är på detta sättet som Solna hanterar våra skattepengar. Notera vidare att det inte finns någon skriftlig beställning i kommunen, vare sig för detta eller den faktura som kom i november för arbetet med att skriva Solnas svar till domstolen. Allt är uppgjort på telefon utan dokumentation.

   Så att fakturan är lite luddig är väl inte så konstigt. För att Solnas revisorer ska ta upp det så behövs det nog en liten anmälan. Allt material finns ju här på bloggen, så det är ju bara att skicka in en anmälan till dem.

 2. Gammal Råsundabo

  I sanning en dyr promenad! Folk som slog följe med den inköpta juridiska kompetensen och Solnas egna tjänstemän häpnade dessutom över hur okunniga de tycktes vara. De visste stundtals inte ens var de befann sig när skrivborden bytts mot sjöstrand. Sen är det väl också märkligt att kommunens egen jurist inte klarar av att skriva en beställning på vilka juridiska tjänster som upphandlas, utan nöjer sig med att handla per telefon. Så kan man förstås göra när man vet att någon annan ( = vi skattebetalare) tar hand om fakturorna.

  Vi som vill bevara stränderna kring Råstasjön är förstås glada att Mark och Miljödomstolen kom för att göra s k syn i området. Som Solnabor kan vi bara beklaga att våra skattepengar slösas bort.

 3. Infödd Solnabo

  Som det tidigare konstaterats är det konstigt att Solna Stad accepterar 20 dagar betaltid!
  I Sollentuna kommun är det 30 dagar som gäller. En sak till som är märklig är inget timmarvode står
  angivet på fakturan vilket brukar vara brukligt! Finns det några bilagor till fakturorna kan man undra!
  Dessa fakturor borde verkligen revisorna ta sig en extra titt på!
  Jag minns att det finns politiker i Solna stad som efterlyst ordning och reda! Säkerligen fler som minns det!
  Vore önskvärt att detta efterlevs i Solna stad.

 4. Uppvuxen i Råsunda

  När man tittar på promenadfakturan så står det bud 520kr och ingen ytterligare förklaring. Vad är det som varit så brådskande så man behövt buda?
  Borde ju ha stått varifrån och till. Känns som att det är lite av låt gå stilen!
  När man bokför kostnader är det ju av yttersta vikt att man gör det på ett sådan sett att de kan härledas framöver. Att det saknas en detaljerad specifikation på den stora kostnaden är mycket anmärkningsvärt!
  Känns som att det är någonting man med avsikt vill mörka för Solnaborna!
  Är inte ett dugg förvånad man är van sedan byggandet av Friends Arenan.
  Man kan tycka att Solna stad borde ha lärt sig och de måste vara medvetna om att de har ögonen på sig!

 5. Huvudstabo

  En promenad borde vara gratis
  men när Solna Stad vill genomföra
  sitt bygge vid Råstasjön som vi solnabor
  mfl. ej vill ha får vi ändå stå för den dyra
  fakturan.Borde vara på sin plats att fakturan redovisades med en specifikation!
  Något för revisorna att granska. Tack Rädda Råstasjön för att ni allafall lagt in en kopia på fakturan så att kostnaden visas för oss som ska betala den!

Kommentarer är stängda.